No. 12 EindejaarsEditie

Welkom bij IBTV!

Voor je ligt IBTVGids No. 12 met beelden van het Verbindingsconcert, alles over de Grote IBTV Live Kerstshow van woensdag 23 december a.s. en wat we na kerst en in januari/februari gaan doen. Het Verbindingsconcert brachten we samen met Stichting Muzieksleutel/MOI op vrijdag 18 december. IBTV blijft dus naar je toe komen in deze periode van thuiszitten en thuisblijven én daarna – en ook op woensdagavond 23 december met onze speciale Grote IBTV Kerst Show!

Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit het hart van de wijk in Amsterdam Oost. (Live) TV met optredens, interviews, talkshows en nieuws voor iedereen. Juist ook met de stad in lockdown.
IBTV:  JOUW WIJK JOUW PROGRAMMA!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (OOK OP KANAAL 201 OP JE DIGITALE TV BIJ KPN & XS4ALL!)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV

IBTV – IN DECEMBER IS DE WIJK JE THUIS: De Grote IBTV ‘Toch Nog Kerst’Show! Woensdag 23-12

We kunnen deze feestmaand niet veel buitenshuis doen dus wij brengen je thuis topamusement, uit het hart van je eigen wijk op je TV, je tablet en je mobiel, via Youtube en Facebook Live! We brachten je in december al Berbicara, onze live talkshow over het leven in de wijk en eerder al Oudejaarsreeks deel 1 met veel informatie over zaken die niet veel voor het voetlicht komen. En afgelopen vrijdag deden we dus het Verbindingsconcert. KIJK HIER ALLES TERUG!

Woensdag 23 december sluiten we de reeks af met De Grote IBTV Toch Nog KerstShow met drie feestelijke bands, interviews met Dappere Dames en Life & Style én een verslag uit de kerstverlichte Javastraat. LEF 23!, Tante Loes & The Country Boys en The Long Gone Daddys pakken speciaal voor je uit met feestelijk repertoire.

LEF23! Is ooit als gelegenheidsband voor een groot Amsterdams bedrijfsfeest begonnen en is nu de vaste band van IBTV’s Jampot Jamsessie in de Indische Buurt. Lef 23! heeft altijd zin om te spelen, zeker in deze pandemische tijd. Voor de kenners: toetsenist Lode de Roos en gitarist Robin Leek maken deel uit van de band en Petra de Bruijn zingt. Niet te missen! LET’S PARTY with Lef23!

IBTV Muzieksleutel / MOI Verbindingsconcert: samenwerking is jazz improv all over!
MOI zat met de handen in het haar en een wens in het hart: hoe kunnen we de boodschap van ons traditionele Verbindingsconcert ook dit jaar juist ook in coronatijden naar de wijk brengen? En kan dat dan op de avond van 18 december, de dag dat we 600 voedselpakketten aan arme wijkbewoners gaan weggeven? IBTV dacht van wel. Al improviserend en uit de losse hand maakten we samen het programma – met rap, improv jazz, een kerstklassieker, een mooi verhaal en eigen werk vertolkten artiesten de gevoelens van kwetsbare bewoners en Jasmin én Shazia Ishaq praatten met host Jaika Koot over hun initiatieven. In het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, in de wijk en bij de vaste bezoekers van IBTV én het NedPho Verbindingsconcert thuis werd meegekeken. Verbinding, samenwerking, medeleven, urgentie – en dat gebundeld met plezier en uit de losse pols, dat was de editie van dit jaar. Kijk hier wat we daar mee bedoelen!

IBTV PROGRAMMAGIDS DEZE WEEK 21/12 – 28/12 2020:

MAANDAG 21 12

20.00 SEESocrates Explains Everything – De wereld volgens Amsterdammer Socrates Kimon Inglessis, met twee gloednieuwe actuele columns!

DINSDAG 22 12

19.00 – 20.45 Talkshow Berbicara. afl. Armoede: Hoe Rijk Is De Wijk? Met o.a. Maarten Poorter, Malika Frindi, Shazia Ishaq en Stephan Steinmetz. Van Piekeren sluit af.

20.45 – 21.20 Talkshow Berbicara. afl. Armoede: De Oplossingen? Met o.a. Pieter Hilhorst, Tiers Bakker, Sandra Doevendans, Ron Langdon en Ouarda el Morabet in gesprek met host Huibert Teekens. Natuurlijk met huisband Van Piekeren!

WOENSDAG 23 12

20.00 – 21.20 Vandaag sluiten we onze IBTV Oudejaarsreeks af met De Grote IBTV Toch Nog KerstShow met vier feestelijke bands én interviews en filmpjes uit de wijk. LEF 23!, Tante Loes & The Country Boys en The Long Gone Daddys pakken speciaal voor je uit met een feestelijk repertoire. De vierde act wordt een verrassing!

DONDERDAG 24 12

19.00 – 20.45 IBTV Oudejaarsreeks Deel1 Live met stichting PRAAT, stichting Sterk en Civic Buurtzorg en muziek van Santiago Ziza en John Spijker.

20.45 – 21.15 The Path of Paradox Faido Dance Company @ Meevaart. Prachtige solo- dansperformance met Dorit Weintal. Live muziek. Een eigen IBTVproductie!

VRIJDAG 25 12

19.30 – 20.00 IBTV ROCKS The Pheromones In Concert 13 06 2020. Corona-opname van een uur vanuit de veilige studio. Hun eerste show sinds Covid-19! Grungy Spetterrock met de energieke performance waar ze zo bekend om zijn. Gratis bij jou thuis in je woonkamer. Eén van de beste live optredens bij IBTV: The Pheromones in juni 2020 vanuit hun eigen studio. Een volwaardig concert met eigen spectaculaire opnames.
TIP: ga naar kanaal 201 op je TV (YouTube): The Pheromones in Wide Screen!

ZATERDAG 26 12

20.00 – 21.30 IBTV Muzieksleutel/MOI Verbindingsconcert. Muzikanten, kijkers en kwetsbare Amsterdammers verbonden door muziek via bewerkte songs, live gespeeld. Rap, jazz, kerstklassiekers en een eigen song gemixed met kerst- en Nieuwjaarswensen van buurtbewoners aan de wijk, interviews en tot slot The InterConnections (Amber, Erik en Olaf). Alles gewoon live in je huiskamer! Ook te zien via Kanaal 201 op YouTube bij KPN, XS4ALL en Tele2 op je flatscreenTV.

ZONDAG 27 12

11.00 – 12.00 IBTV BEST CONCERTS: TRIO THUIS KLASSIEK & PRISCILA MUSICA SOLO 18 06 20

19.30 – 19.55 Rondje Jongeren Wat doen jongeren allemaal in de Indische Buurt?

19.55 – 20.15 SEE – Socrates Explains Everything – De wereld volgens Amsterdammer Socrates Kimon Inglessis, met twee actuele gloednieuwe columns!

20.15 – 20.45 DIE MANGO SHOW  – Dario Di Mango’s topshow met deze week: De Funny Brotha’s – twee van de vier leden van dit Amsterdamse comedycollectief aan tafel voor een spectaculair interview.

UITZENDINGEN BIJWONEN? DAT KAN! CORONAPROOF EN VOORLOPIG NOG GRATIS. CHECK ALLE EVENEMENTEN OP FACEBOOK BIJ @IBTVWIJK EN MELD JE DAAR AAN, OF MAIL JE BELANGSTELLING NAAR IBTV@XS4ALL.NL!

COLOFON

Indische Buurt TeleVisie (IBTV) is een communityzender primair gericht op de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Onze kernthema’s zijn podiumkunsten, inclusie, buurtvoorzieningen, communityversterking, democratisering, gentrificatie en armoedebestrijding.

Omroep IBTV is er om de urgente onderliggende ontwikkelingen in de buurt te bespreken en om lokale podiumkunstenaars voor het voetlicht te halen. We baseren onze programma’s op traditionele televisieformats en kleden die eigenwijs aan. We werken crossmediaal en maken daarbij graag gebruik van wat bewoners willen laten zien: stuur je film naar IBTV@XS4all.nl

WIE MAAKT INDISCHE BUURT TELEVISIE?

REDACTIE

Hoofdredactie, programmasamenstelling/eindredactie: René Janssen

Presentatoren en interviewers: Jaika Koot (specials), Juriaan Vogelzang (live shows, incid. opnameleiding), Huibert Teekens (Berbicara), Reinoud de Leve (StoryNight), Stamatios Doulis, en Robert Pennekamp (Spoken Wordshow).

Opnameleiding/regie/eindredacteur: Sheila van Pelt

Streaming engineer/cameraman/editor: Evert van der Poll

Allround redacteur: Roelien Benjamins

Aanwezigheid: Siebe

Vormgeving (huisstijl, nieuwsbrief, website): Marcel Ozymantra

Fotograaf: Iris van der Poll

Editor: Franc Gaviria

PARTNERS

Techniek: Limmerick Geluid, Licht en Video

Materialen: Sociaal Cement, De Balkonie , Thuskomme

Communicatieadvies: De Sociale Zaak

Organisatieadvies: Erik van de Langkruis, Civic Amsterdam

Met speciale dank aan Bar Restaurant The 5th, Bar Restaurant Thuskomme, Cultureel Centrum Batjanzaal, De Meevaart en Voices On Stage voor hun gastvrijheid en aan Sacha in Oost voor alle tips en ideeën.

OPMERKINGEN? NIEUWS? MEEDOEN? MAIL DE REDACTIE: IBTV@XS4ALL.NL

IBTV kan je hier bekijken:

Op YouTube: IBTV Indische Buurt   (KANAAL 201 OP JE DIGITALE TV BIJ KPN, XS4ALL EN TELE2!)

Op Facebook: @IBTV

Op Instagram: IBTV

Op Twitter: IBTV

Op onze website: IBTV

MEER WETEN OVER IBTV? Check hier voor meer informatie over de achtergronden.

VOLGENDE IBTVGIDS: ZONDAG 27 DECEMBER 17.00 MET ALLES OVER ONS WINTERPROGRAMMA!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s