No. 32, van de hoofdredacteur en meer

Voor de volledige IBTVGids

Welkom bij IBTV!

Daar is die weer; jouw eigen IBTVGids met alles wat er bij Indische Buurt TeleVisie speelt. In deze editie: een Pakistaanse kikkererwtensalade voor 4 euro, IBTV maakt er thuis een feestje van, en het programma van het Indische Buurt Festival op 4 september. 

IBTV is live en on demand te bekijken via verschillende kanalen; op Youtube via de IBTV Indische Buurtaccount, via kanaal 201 op je digitale TV bij KPN en XS4All, via Facebook, Instagram en Twitter en natuurlijk via de eigen IBTV website.

IBTV: Je weet het pas als je het ziet!

IBTV: JOUW WIJK JOUW PROGRAMMA!

Wij zijn elke weekdag van 19.00 tot 22.30 te zien met onze programma’s. 

Geniet nog een keer na van IBTV’s Dichter Bij Ons 2: Poëzie, muziek en…kijk zelf maar!

Als je de diepte in wilt, kijk dan naar Verhalen Op Armoede – Manti’s Story, een IBTV film ism I AM/In Arren Moede. 

Kortom: wij maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam!

IBTV’S KOKEN MET DE BUURT; EEN PAKISTAANSE SALADE VOOR 4 EURO

Nog geen idee wat je dit weekend op tafel gaat zetten? Wat denk je van de heerlijke Pakistaanse kikkererwtensalade die Shafia in 15 minuten op tafel zet en slechts 4 euro kost! 

Bekijk de uitzending van IBTV’s Koken met de Buurt op Youtube.
 
IBTV’s Koken Met De Buurt wil je inspireren en motiveren om lekker en gezond te eten. In samenwerking met Civic Amsterdam en Gemeente Amsterdam.

MAAK ER THUIS EEN FEESTJE VAN MET IBTV 

Helaas staat heel veel entertainment buitenshuis weer even on hold. Bij IBTV helpen we je graag om er thuis ook een feestje van te maken.

We raden de Jampot en Partybands uitzendingen aan omdat daarmee de voetjes als vanzelf van de vloer zullen gaan.

Je kunt IBTV’s Partybands direct terugkijken!

Redactioneel

Niemand internet? Doodeng

Door René Janssen

‘Een gevolg van het platleggen van het internet door de Cubaanse overheid is het ontstaan van directe, primaire angst onder de bevolking’ (Volkskrant 14 07 21). Primaire angst. Dat wat je voelt als je in een steegje overvallen wordt. Maar nu voel je dat zodra jij en iedereen om je heen geen internet meer heeft. Dat veroorzaakt het monopolie op informatie, daar, en waarschijnlijk overal waar dit zou gebeuren. Overheden en hackers kunnen dat doen, maar de Big Five (Apple, Google, Amazon, Microsoft en Facebook) kunnen dat ook – nu en al veel langer. Bij gratis diensten geldt deze ijzeren wet: als je niet hoeft te betalen dan ben je zelf het product. Ook onze omroep IBTV, te zien via Facebook en Youtube, ontkomt daar niet aan. Het algoritme van Facebook heeft ons uiteraard allang gevonden en gebruikt naar eigen inzicht. Daarom plannen we al langer een toekomstige overstap naar onafhankelijke platforms met eigen servers en eigen software. Met een eigen IAS (Internet Access Service), en eigen ITCwizz kids en contentmanagers die zich niet laten uitkopen door Sillicon Valley. Wat in de hoofdstad ontstaat blijft in de hoofdstad.

Amsterdam heeft dat in zich, met haar lokale internetgeschiedenis die al stamt uit de tijd van De Digitale Stad, XS4all en later de Waag Society. Wij (kijkers en maker van IBTV) verzamelen ons nu op Facebook en Youtube, en daarna nemen we jullie allemaal mee naar onze eigen plek. Jouw informatie is dan van jou, de bewoner. Daar hoeft niemand dan meer angst voor te hebben.

René Janssen is hoofdredacteur van Indische Buurt TeleVisie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is onderbalk-zachte-lijn.jpg

VOORUITBLIK OP HET INDISCHE BUURT FESTIVAL
Het kan je bijna niet zijn ontgaan; op zaterdag 4 september gaat het los in de wijk met een bomvolle editie van het Indische Buurt Festival. We kunnen nu ook de eerste onderdelen van het programma aankondigen.

12.00 – 18.00 InitiatievenMarkt rondom de Javastraat
Wie doen er al mee? Life&Style, GroenDoen, Assadaaka, de Buurtwinkel, Vereniging Aaneen, Meevaart Opleidingen, Zakgeldproject, Ondernemersvereniging Javastraat, Shafia’s Creativiteit, Moneyschool, Meander Massage, Geheugen van Oost, Civic Amsterdam, Wijkkunde, Vrouwen voor Vrouwen, Stichting MOI, De Piramide, Spelinloop Re-Play, PAO/ASKV, Mindfulness voor de Buurt, Interactive Oost, Ondernemersvereniging Makassar, Buurthulp Oost en Het Marktcollectief.

11.30 – 17.00 KidsPlein – Timorplein
Poppenkast Opgepast en Stichting BIGS zorgen voor spel en plezier voor de allerkleinsten, 4 tot 12 jaar.

12.00 – 18.00 ShopAround – Javastraat
De ondernemers pakken uit: aanbiedingen en lekker eten & drinken bij de kramen!

13.00 – 18.30 MuziekTuin Cultopia – Langkatstraat
Loungen op de weide! In de MuziekTuin treden op Nita Aarts met toptrio met het programma Jakarta before, now and future, The Jones Project, Marta Arpini, Van Piekeren Band en een Mystery Guest BN-er als topact!
 
12.00 – 18.00  KunstStraat – Sumatrastraat
Kunst uit de wijk zien? Buurtatelier, KRIMPclub, Open Oost, TransAmsterdam, Erna Leussink, Jonathan Schuit, Sonya Wilson, Trans Art School, Camille van Neer, Poppenkast Opgepast, Netty Geleisteen, Ageethe Ixepolly, Esra Sakir Film en PIM Atelier doen al mee!

13.30 – 18.00 JongerenHub – Timorplein
Muziek, spoken word en chillen rond het podium, door PleinGames! 14 – 21 jaar.

ZIEN WE JE OP 4 SEPTEMBER? MEER WETEN? MEEDOEN MET EEN GRATIS KRAAM ALS INITIATIEF, KUNSTENAAR OF ALS ONDERNEMER? MAIL DAN NAAR indischebuurtfestival@xs4all.nl !

De Berbicara Talkshow van VRIJDAG 2 juli stond in het teken van het Indische Buurt Festival. Wat zijn de verwachtingen, wat gaat er spelen? En misschien wel het belangrijkste; hoe kun jij hier deel van uit maken?

Vooruitblik op het Indische Buurt Festival 2021: interview met Robert Penekamp 
Tijdens IBTV’s Berbicara interviewde talkshow host Sassy Smit initiatiefnemer Robert Pennekamp. Hij organiseert op 4 september de KunstStraat tijdens het Indische Buurt Festival.
Vooruitblik op het Indische Buurt Festival 2021: In gesprek met René Janssen.
Tijdens IBTV’s Berbicara interviewde talkshow host Sassy Smit initiatiefnemer René Janssen van Stichting Cultopia, de organisatie achter het Indische Buurt Festival 2021.
Vooruitblik op het Indische Buurt Festival 2021: interview met Rob van Veelen.
Rob van Veelen, lid van het Comité van Aanbeveling van IBTV, werd geïnterviewd door host Sassy Smit tijdens IBTV’s Berbicara Talkshow. Rob van Veelen is sinds het eerste uur betrokken bij het Indische Buurt Festival.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is onderbalk-zachte-lijn.jpg

PROGRAMMA LIVE SHOWS:

30 juli – 6 augustus: Pride Oost & IBTV. Houd onze TVgids in de gaten! (onder voorbehoud)
Vrijdag 13 augustus 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #2!
Zondag 15 augustus Koken met de Buurt 20:30 – 21:30 De finale van onze drie bezoeken aan thuiskeukens bij jou in de buurt.
Zondag 22 augustus PREMIÈRE: Docusoap ‘Thijsse in het FlevoPark’! 
Vrijdag 27 augustus 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #3!
Donderdag 2 september 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #4!
ZATERDAG 4 SEPTEMBER 11.00 – 19.00 LIVE Indische Buurt Festivalshow!

Warm, open, entertaining, informatief: jouw vaste live TVstek elke dag van 19.00 tot 22.30. Met herkenbare beelden vanaf herkenbare plekken. Met of zonder live publiek! UITZENDING BIJWONEN? DAT KAN! CORONAPROOF EN VOORLOPIG NOG GRATIS. CHECK ONZE EVENEMENTEN OP FACEBOOK BIJ @IBTVWIJK EN MELD JE AAN VIA IBTV@XS4ALL.NL!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (OF VIA KANAAL 201 OP JE DIGITALE TV BIJ KPN & XS4ALL!)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s