IBTV Pride

No. 34, My Pride, Kunststraat

Voor de volledige IBTVGids

Welkom bij alweer de 34ste editie van de IBTVGids!

Hoe is het om LHBTQI+ te zijn in Amsterdam Oost anno 2021? Met een eigen documentaire en een opvolgende live talkshow pakt IBTV uit de komende week. Lees hieronder alles over onze bijdrage van 25 jaar Pride. Verder nieuws over de VintageMarkt en de KunstStraat die je straks kunt gaan bezoeken.

INHOUD:
1. IBTV’S MY PRIDE: LHBTQI+ IN OOST ANNO 2021
2  VINTAGEMARKT OOK OP INDISCHE BUURT FESTIVAL
3. HET FESTIVAL EN CORONA
4. KUNSTSTRAAT IN HET ZONNETJE / OOK EEN KRAAM?
5. IBTV’S ZOMERPROGRAMMERING
6. KIJKCIJFER TOP 10 ALLER TIJDEN, zie volledige IBTVGids
7. VACATURES, zie volledige IBTVGids
8. IBTV’S VISIE & MISSIE, zie volledige IBTVGids
9. COLOFON, zie volledige IBTVGids
10. DE SIEBE VAN DE WEEK/CONTACT

IBTV is live en on demand te bekijken via verschillende kanalen; op Youtube via de IBTV Indische Buurtaccount, via kanaal 201 op je digitale TV bij KPN en XS4All, via Facebook, Instagram en Twitter en natuurlijk via de eigen IBTV website.

IBTV: Je weet het pas als je het ziet!

IBTV: JOUW WIJK JOUW PROGRAMMA!

Wij zijn elke weekdag van 19.00 tot 22.30 te zien met onze programma’s. 

Om alvast in de stemming te komen voor het Indische Buurt Festival op 4 september raden we aan op ons Youtubekanaal naar de vooruitblik op het festival te kijken. 

Of geniet nog een keer na van het online Indische Buurt Festival 2020 met Indische Buurt Festival Schoonheid & TroostIBF UpTempoNight of de Berbicara Talkshow Hoe Rijk Is De Wijk

Kortom: wij maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (OF VIA KANAAL 201 OP JE DIGITALE TV BIJ KPN & XS4ALL!)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV

1. PRIDE OOST 2021- MY PRIDE DOCUMENTAIRE EN LIVE TALKSHOW

Op donderdag 5 augustus gaat onze documentaire ‘My Pride’ in première. Vier Amsterdammers praten met IBTV over seksualiteit en gender anno 2021. Over hun werk en privéleven in relatie tot hun geaardheid: waar lagen of liggen grenzen? Waar trokken anderen grenzen voor hen? Wat zijn of waren dilemma’s voor hen? Wat betekent de Pride voor ze? Een Amsterdams tijdsbeeld waarin onverbloemd gepraat wordt over wat vaker verborgen blijft. De Pride, en dan een stukje verder. In samenwerking met Civic Amsterdam.
PREMIÈRE OM 15.30 OP YOUTUBE IBTV INDISCHE BUURT EN FACEBOOK IBTV.  HERHALING OP BEIDE KANALEN OM 19.00.

Pride Amsterdam 2021

Ook op donderdag 5 augustus bij IBTV: Talkshow MY PRIDE.
Met ervaringsdeskundigen en prominente gasten praten we over haatincidenten gerelateerd aan seksuele geaardheid. Hoe zinnig is het om daarbij over ‘schuld’ te spreken? Verder stellen we de vraag of de Pride preken voor eigen parochie is. En kan kunst helpen bij de emancipatie van de LHBTQI+wereld? Met onder andere Yvo Manuel Diaz van Trans Amsterdam, Peter Brouwer, auteur van Het oog van de kraanvogel en Beyonge van Veilige Haven. In samenwerking met Civic Amsterdam.
LIVE OM 16.00 OP YOUTUBE IBTV INDISCHE BUURT EN FACEBOOK IBTV.  HERHALING OP BEIDE KANALEN OM 19.00.

3. HET INDISCHE BUURT FESTIVAL EN CORONA
 
Tuurlijk houden ook wij alles scherp in de gaten. Op 13 augustus komt er meer nieuws over de Covidsituatie. Meerdaagse festivals zijn tot 1 september verboden. Maar wij zijn een 1-daagsfestival en omdat het Indische Buurt Festival op 4 september zal plaatsvinden gaan wij er vanuit dat het festival gewoon door kan gaan. En zo niet dan hebben wij met IBTV plan B gemaakt. Zes live uitzendingen met gasten: initiatieven, ondernemers, muziek en kunst!

Tijdens het festival zullen we overal de 1,5 meter-regel hanteren. Samen verder, samen veilig! 

4. KUNSTSTRAAT IN HET ZONNETJE

Robert Pennekamp tovert bij het Indische Buurt Festival de Sumatrastraat om in de Kunststraat.De beste kunst van de wijk kun je hier zien: Het Buurtatelier, KRIMPclub, Open Oost, Het MarktCollectief, Erna Leussink, Jonathan Schuit, Sonya Wilson, Trans Art School, Camille van Neer, Netty Geleisteen, Ageethe alias Pixelpolly, Shafia’s Creativiteit, Esra Sakir Film en Semester 9 doen al mee. HIERONDER MEER OVER DE KUNSTENAARS!

Jonathan Schuit

Kunstenaar Jonathan Schuit maakt vrij werk en schildert ook in opdracht. Tijdens het festival zal hij zijn mooiste werk exposeren. Daarnaast zal hij ook zijn Selfie-Fotobox meenemen waar mensen corona-proof selfies kunnen maken voor een interessant decor.

Foto credit, Annemarieke van den Broek

Camille van Neer
Camille van Neer schildert prachtige portretten en landschappen en zal op het Indische Buurt Festival tekenles geven aan kinderen en zijn werk exposeren.

De KRIMP Club
De KRIMP club is ook weer van de partij. De KRIMP Club bestaat uit kunstenaars uit Oost die graag wat willen doen met, van, voor de Indische Buurt. Een programma waar iedereen aan mee kan doen met onder andere tekenles van Irene Janze en gedichten uit een vuilcontainer.

TransArtschool
TransAmsterdam presenteert hun TransArtschool met creatieve workshops voor en door de transcommunity. Hiermee laten ze zien dat transmensen meer zijn dan hun gender. ​Met deze workshops creëren ze op een veilige, positieve en empowering manier verbinding binnen de transcommunity.

Shafia’s Creativiteit Bij de kraam van Shafia wordt Pakistaans eten verkocht, kun je henna laten zetten of een kleine schilderworkshop volgen. Ook kunnen de festival bezoekers kunstwerken bekijken die tijdens eerdere workshops zijn gemaakt.  

Verder zijn dus Semester 9, OpenOost, Esra Sakir en het MarktCollectief ook van de partij.

DE KUNSTSTRAAT OPENT OP 4 SEPTEMBER OM 12.00 IN DE SUMATRASTRAAT VANAF HET KRUIDVAT EN DUURT TOT 18.00

Het Indische Buurt Festival ontvangt live publiek en hanteert overal de 1,5 meter afstandsregel. Samen verder, en samen veilig!

DOE JIJ AL MEE AAN HET INDISCHE BUURT FESTIVAL?

Doe jij al mee aan het Indische Buurt Festival? Want ook jij kan een kraam krijgen. Wil je dat, download dan snel het aanmeldingsformulier via: https://www.indischebuurtfestival.nl/wp-content/uploads/2021/07/IBF-Deelnameformulier-2021.pdf en stuur het voor vrijdag 6 augustus terug naar indischebuurtfestival@xs4all.nl.

Speciaal dit op het festival dit jaar: Themapleinen! Sport bij sport, groen bij groen, zorg bij zorg, kids bij kids – en maak er samen meer van. En er is ruimte om nog meer te doen dan alleen een kraam bemensen en een flyer uitdelen! Bedenk een mooie stunt, een spel of koppel je initiatief aan een kunstenaar! Je kunt je ideeën kwijt op het aanmeldformulier en we nemen contact met je op.

Jij kunt er met ons voor zorgen dat het festival een bomvolle editie wordt door dat wat jij doet die dag alvast te delen via je sociale media en je netwerk. Om je daar bij te helpen hebben we wat beeldmateriaal met deze mail meegestuurd. En houd onze socials en website in de gaten voor het meest recente programma.

Samen met jou maken we er een fantastische dag van! 
Het Indische Buurt Festival ontvangt live publiek en hanteert overal de 1,5 meter afstand-regel. Samen verder, en samen veilig!

5. IBTV DEZE ZOMER OP JE TV.

Wij komen deze zomer lekker je huiskamer binnen met veel cultuur en aandacht voor Pride Oost, de GroenDoeners, 90 Jaar Flevopark en natuurlijk het Indische Buurt Festival. Op je TV, je tablet en je mobiel, via Youtube en Facebook Live!

Donderdag 5 augustus 15.30/18.30 PREMIÈRE: ‘My Pride’  Een IBTVdocumentaire over LHBTQI+zijn anno 2021 in Amsterdam
Donderdag 5 augustus 16.00/19.00: Talkshow MY PRIDE
Zondag 8 augustus 17.00 PREMIÈRE: Filmpje TuinenToer 2021 van GroenDoeners
Vrijdag 13 augustus 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #2!
Zondag 22 augustus PREMIÈRE: Docusoap ‘Thijsse in het FlevoPark’! ihkv 90 Jaar Flevopark
Vrijdag 27 augustus 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #3!
Donderdag 2 september 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #4!

ZATERDAG 4 SEPTEMBER 11.00 – 19.00 LIVE Indische Buurt Festivalshow vanuit Bar Restaurant The 5th  !

Warm, open, entertaining, informatief: jouw vaste live TVstek elke dag van 19.00 tot 22.30. Met herkenbare beelden vanaf herkenbare plekken. Met of zonder live publiek! UITZENDING BIJWONEN? DAT KAN! CORONAPROOF EN VOORLOPIG NOG GRATIS. CHECK ONZE EVENEMENTEN OP FACEBOOK BIJ @IBTVWIJK EN MELD JE AAN VIA IBTV@XS4ALL.NL!

Siebe de Pigning Zegt: ‘Houd een kraampje voor me vrij op het Indische Buurt Festival!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s