No. 35, Pride, Cultopia MuziekTuin en zomerprogrammering

Voor de volledige IBTVGids

Welkom bij alweer de 35ste editie van de IBTVGids!

Traditiegetrouw op zondag in je inbox; de IBTVGids. Deze week weer een bomvolle editie met heel veel updates.

INHOUD:
1. TERUGBLIK IBTV’S MY PRIDE: LHBTQI+ IN OOST ANNO 2021
2. HET FESTIVAL EN CORONA
3. MUZIEKTUIN CULTOPIA IN DE SPOTLIGHT
4. IBTV’S ZOMERPROGRAMMERING
5. KIJKCIJFER TOP 10 ALLER TIJDEN
6. VACATURES

IBTV is live en on demand te bekijken via verschillende kanalen; op Youtube via de IBTV Indische Buurtaccount, via kanaal 201 op je digitale TV bij KPN en XS4All, via Facebook, Instagram en Twitter en natuurlijk via deze IBTV website.

IBTV: Je weet het pas als je het ziet!

IBTV: JOUW WIJK JOUW PROGRAMMA!

Wij zijn elke weekdag van 19.00 tot 22.30 te zien met onze programma’s.

Om alvast in de stemming te komen voor het Indische Buurt Festival op 4 september raden we aan op ons Youtubekanaal naar de vooruitblik op het festival te kijken. 

Of geniet nog een keer na van het online Indische Buurt Festival 2020 met Indische Buurt Festival Schoonheid & TroostIBF UpTempoNight of de Berbicara Talkshow Hoe Rijk Is De Wijk

Kortom: wij maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (OF VIA KANAAL 201 OP JE DIGITALE TV BIJ KPN & XS4ALL!)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV  

  1. my PRIDE; QUEER VERHALEN UIT AMSTERDAM-OOST

Afgelopen week presenteerde IBTV de documentaire My Pride: Queer verhalen uit Amsterdam-Oost. Een Amsterdams tijdsbeeld waarin onverbloemd gepraat wordt over wat vaak nog verborgen blijft.

Vier Amsterdammers praten met IBTV over seksualiteit en gender anno 2021. Over hun werk en privéleven in relatie tot hun geaardheid: waar lagen of liggen grenzen? Waar trokken anderen grenzen voor hen? Wat zijn of waren dilemma’s voor hen? Wat betekent de Pride voor ze? Een Amsterdams tijdsbeeld waarin onverbloemd gepraat wordt over wat vaker verborgen blijft. De Pride, en dan een stukje verder. In samenwerking met Civic Amsterdam.

Kijk de documentaire hier terug.

BTV maakt dit jaar een documentaire serie genaamd; ‘Het Leven in Oost’. Manti’s Story, Vechten voor Waarde (in première op 28 oktober), de Kracht van Vrouwen en Verhalend Leren gingen My Pride – Queer Verhalen voor.

2. HET INDISCHE BUURT FESTIVAL EN CORONA

Wij gaan er vanuit dat het Indische Buurt Festival gewoon door kan gaan omdat het een eendaags festival is dat op 4 september gaat plaatsvinden. Op 13 augustus komt er vanuit de overheid weer een update rondom de coronamaatregelen voor festivals.

Komen we dan te grote restricties tegen dan hebben we samen met IBTV een plan B gemaakt: es live uitzendingen met de mooiste gasten op het gebied van initiatieven, ondernemers, muziek en kunst!Tijdens het festival zullen we overal de 1,5 meter-regel hanteren. Samen verder, samen veilig! 

3. MUZIEKTUIN CULTOPIA IN DE SPOTLIGHT

Kom je op 4 september tijdens het Indische Buurt Festival ook loungen in het gras in de Langkatstraat? In de Cultopia Muziektuin kun je genieten van de lekkerste optredens in verschillende genres; voor elk wat wils! We zetten er een fijne biertap naast en bieden je daarnaast natuurlijk de lekkerste alcoholvrije alternatieven.

Olaf Keus met sessiemuzikanten

Percussionist en sessieleider is Olaf Keus neemt de beste muzikanten mee naar de MuziekTuin.  Verwacht loungy en dansbare topmuziek met Latin, jazz, en Caribbean invloeden van de Brazilaanse groep met onder andere Celio Roberto Silva
Olaf Keus is bekend van zijn werk met o.a. Efraim Trujillo, de Indonesische zanger & pianist Nita Aartsen en het internationale trio Jazz EN Clave en speelt wekelijks op vrijdagavond in Café Alto.

The Jones Project

De band The Jones komt al jaren in onze wijk spelen. Vaak met vijf man en een set aan covers en funky eigen werk maar ook in deelopstelling onder de naam The Jones Project. Op het Indische Buurt Festival komen ze met gitaar en stem van Gareth Evans-Jones, toetsenist Erik van de Langkruis en percussionist Romeo.

Marta Arpini

De talentvolle Marta Arpini zal iederen verblijden met haar fijne muziek. Zij is een jonge en veelzijdige Italiaanse zangeres en componist, woonachtig in de Indische Buurt. Ze treedt regelmatig op met jazz-popkwintet Forest Light en de dreampop/ indierockband tiigre. Het debuutalbum van Forest Light werd genomineerd voor een Edison Jazz/World Award.

Van Piekeren Band

De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Een optreden van Van Piekeren is keer op keer een belevenis. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor worden afgewisseld met prachtige liedjes, met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren. Op het festival komen ze als trio: Jan (zang), Johan (gitaar) en Bruno (accordeon).

DJ JEV

DJ Jev gaat tussen de optredens door lekkere tunes draaien… de 1000 allerbeste riddims of all time! DJ Jev is bekend van RastaPlas en de dampende groove vrijdagavonden in het voormalige The Zen op de Molukkenstraat.

Mystery Guest

We moeten het nog even geheim houden, maar een landelijke bekende topact zal het programma van de Cultopia MuziekTuin afsluiten. Houd deze website in de gaten!

Er is meer muziek: tussen 12.00 en 12.30 loopt de Fanfare van de 1e LiefdesNacht vanaf station Muiderpoort door de Javastaat naar het Javaplein waar een lokale bestuurder het festival om 12.30 zal openen.

EXTRA VERY SPECIAL OM 14.30: MODESHOW! Life&Style organiseert samen met Civic Amsterdam en Geheugen van oost om 14.30 in de MuziekTuin een modeshow gebaseerd op buitenlandse kledingstijlen. Niet te missen!

Het Indische Buurt Festival ontvangt live publiek en hanteert overal de 1,5 meter afstandregel. Samen verder, en samen veilig!

DOE JIJ AL MEE AAN HET INDISCHE BUURT FESTIVAL?

Doe jij al mee aan het Indische Buurt Festival? Want ook jij kan als lokale ondernemer, als buurtinitiatief of als kunstenaar een GRATIS kraam krijgen! Wil je dat, download dan snel het aanmeldingsformulier via: https://www.indischebuurtfestival.nl/wp-content/uploads/2021/07/IBF-Deelnameformulier-2021.pdf en stuur het voor vrijdag 13 augustus ingevuld terug naar indischebuurtfestival@xs4all.nl.

Speciaal dit op het festival dit jaar: Themapleinen! Sport bij sport, groen bij groen, zorg bij zorg, kids bij kids – en maak er samen meer van. En er is ruimte om nog meer te doen dan alleen een kraam bemensen en een flyer uitdelen. Bedenk een mooie stunt, een spel of koppel je initiatief aan een kunstenaar! Je kunt je ideeën kwijt op het aanmeldformulier en we nemen contact met je op.

Jij kunt er met ons voor zorgen dat het festival een bomvolle editie wordt door dat wat jij doet die dag alvast te delen via je sociale media en je netwerk. Om je daar bij te helpen hebben we wat beeldmateriaal met deze mail meegestuurd. En houd onze socials en website in de gaten voor het meest recente programma.

Samen met jou maken we er een fantastische dag van! 
Het Indische Buurt Festival ontvangt live publiek en hanteert overal de 1,5 meter afstand-regel. Samen verder, en samen veilig!

4. IBTV DEZE ZOMER OP JE TV.

Komkommertijd kennen wij niet bij IBTV, we zijn deze zomer lekker druk met een mooie programmering.

Verwacht veel cultuur en aandacht voor de GroenDoeners en natuurlijk het Indische Buurt Festival. Op je TV, je tablet en je mobiel, via Youtube en Facebook Live!

Vrijdag 13 augustus 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #2!
Zondag 15 augustus 17.00 PREMIÈRE: Filmpje TuinenToer 2021 van GroenDoeners
Vrijdag 27 augustus 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #3!
Donderdag 2 september 20.00 IBTV’s Talkshow Indische buurt Special #4!

ZATERDAG 4 SEPTEMBER 11.00 – 19.00 LIVE Indische Buurt Festivalshow vanuit Bar Restaurant The 5th  !

Warm, open, entertaining, informatief: jouw vaste live TVstek elke dag van 19.00 tot 22.30. Met herkenbare beelden vanaf herkenbare plekken. Met of zonder live publiek! UITZENDING BIJWONEN? DAT KAN! CORONAPROOF EN VOORLOPIG NOG GRATIS. CHECK ONZE EVENEMENTEN OP FACEBOOK BIJ @IBTVWIJK EN MELD JE AAN VIA IBTV@XS4ALL.NL!

5. IBTV KIJK-TOP 10 ALLER TIJDEN

Berbicara #7, klimaat om de hoek

Alle shows zijn te zien op YouTube en Facebook!

1. The Pheromones Live 5.3400 views. Vetste concert ooit bij IBTV!
2. NIEUW BINNEN MET STIP! IBTV DOC 4.996 views:
   My Pride: QUEER LIFE IN AMSTERDAM OOST.
3. Dichter Bij Ons #2 Live dichters, muziek, kleinkunst. 4.830 views.
4.  UptempoNight 4.350 views. Drie Live bands voor de prijs van 1! Sheila’s Soul, Rock’nRoll en Americana.
5. Jampot ZomerJam Live 4.270 views. De beste latin, salsa, pop en fusion jazz uit Amsterdam live vanuit StayOkay Oost.
6. ONVERWACHTE STIJGER! Manti’s Story 4.125 views. Indringende documentaire over Manti Camara. Een reis langs gangs, Burberry truitjes, pinautomaten en hulploketten.   
7.  Erik & Amber Live 3.770 views. Het bekendste jazzduo van Oost in topvorm, vanuit Thuskomme.
8.  Groene Buren zet een boompje op 2.885 views. Ff wat flora planten…
9.  Dichter bij Ons Live Deel 1  2.840 views. Met poëten en Freddy & The Scabies Sisters.
10. IBTV Jazzfest 2.790 views. De top van de Amsterdamse jazzscene in Studio K. 

6. IBTV MEDIAVACATURES

IBTV HEEFT PER DIRECT WERK VOOR JOU. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s, van soaps tot docu-films tot series tot live shows tot portretten. Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je. Verdiensten en uren in overleg, maatwerk mogelijk. Kies je vacature uit en mail een korte motivatie en iets over je media-achtergrond naar IBTV@XS4all.nl. Je krijgt meteen antwoord.

PER DIRECT VOOR INDISCHE BUURT FESTIVAL: Junior productieleider / productieassistent. Rechterhand van de projectleider. Hands on evenementenorganisatie in een gespreid bedje en leuk en goed raaiend team. Er is veel ervaring aan boord. Je maakt makkelijk contact en blijft ten alle tijden flexibel. Vast bedrag voor dit project op ZZPbasis.

Voxpop Presentator. Maakt filmpjes in de wijk, maakt stand ups, interviewt de bewoners en verslaat onze live zomerevents. En…misschien wordt jij wel één van onze verslaggevers op het Indische Buurt Festival! Op ZZPbasis.

Ambassadeurs (3). Netwerkers in media en het gemeentelijk gremium. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT: HET INDISCHE BUURT FESTIVAL HEEFT JOU NODIG!

Makkies beschikbaar! Afterparty voor de crew! Om het festival goed te laten verlopen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag 4 september tussen 09.00 en 20.00 een deel van de dag kunnen helpen met onderstaande functies:

– Festivalambassadeurs
– Vrijwilligers voor de informatiestand
– Vrijwilligers voor de opbouw en afbouw
– Vrijwilligers op oproep (runners)
– Vrijwilligers die de kraamhouders terzijde staan
– Vrijwilligers voor de opbouw en afbouw van de live festivalstudio

Voor topvrijwilligers is er een vergoeding beschikbaar. En natuurlijk hebben we goede catering, een schuilplek bij slecht weer en een toffe afterparty voor je! Ben je geïnteresseerd in één van deze vrijwilligersvacatures? Stuur dan vandaag nog een e-mail naar Indischebuurtfestival@xs4all.nl Neem voor meer informatie een kijkje op onze website: https://www.indischebuurtfestival.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s