No. 37, Jampot Jamsessie en Comedy Night

Voor de volledige IBTVGids

Alweer een week geleden vond de fantastische 2021 editie van het Indische Buurt Festival plaats. De organisatie kijkt terug op een supermooie dag met spontane en inspirerende ontmoetingen, livemuziek, creativiteit, lekker eten & drinken en het best denkbare festivalweer.

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de succesvolle editie van het Indische Buurt Festival en kondigen we twee leuke avondprogramma’s aan. Lees snel verder voor alle informatie.

Inhoud:

 1. IBTV: jouw wijk jouw programma
 2. Terugblik Indische Buurt Festival
 3. Online terugkijken Indische Buurt Televisie
 4. IBTV Live programmering september 2021
 5. IBTV Kijk-Top 10 aller tijden
 6. IBTV mediavacatures

1. IBTV: jouw wijk jouw programma
 
Wij zijn elke weekdag van 19.00 tot 22.30 online te zien met onze programma’s. We maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam. NIEUW! PER 1 OKTOBER 2021 ZIJN WE OOK TE ZIEN OP SALTO TV!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (of via kanaal 201 op je digitale tv bij kpn & xs4all)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV  
SALTO

2. Terugblik Indische Buurt Festival

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover; onder het thema ‘Samen Verder’ vond het Indische Buurt Festival plaats op het Timorplein in Amsterdam-Oost. De organisatie (Productiehuis Cultopia) kan terugkijken op een zeer geslaagde editie; meer dan 700 bezoekers wisten de weg naar het festivalterrein te vinden.

Indische Buurt Festival organisator René Janssen: “Ons team heeft hard gewerkt om deze speciale editie van het Indische Buurt Festival te organiseren op het Timorplein. Toen de eerste kramen opgebouwd waren en het festival officieel was geopend door stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter, wist ik dat we goed zaten. De zon scheen, de mensen hadden plezier en we konden elkaar weer écht ontmoeten. Het mooiste om te zien was hoe de puzzel in de loop van de middag op menselijk vlak helemaal in elkaar paste: samen verder is ook echt samen verder.”

Caravan Crew

De bezoekers van het Indische Buurt Festival konden genieten van een gevarieerd programma in de MuziekTuin met onder andere Van Piekeren Trio, The Jones Project met Amber Nijman, Chayden Richie, Olaf Keus’ Brazilian Quartet en Marta Arpini. Op de InitiatievenMarkt hadden meer dan 50 bewonersinitiatieven en organisaties een kraam ingericht waar spontane ontmoetingen ontstonden en buurtbewoners geïnspireerd raakten over uiteenlopende initiatieven uit de wijk.

Poppenkast Opgepast

De allerkleinsten genoten met volle teugen van de voorstellingen van Poppenkast Opgepast. Voor een vleugje fashion organiseerden Life&Style, Geheugen van Oost en Civic de Culture Modeshow waar de mooiste kleding uit alle windstreken werd geshowd en in de KunstStraat, georganiseerd door Robert Pennekamp, creëerden de bezoekers samen met de aanwezige kunstenaars de kleurrijkste kunst. Duurzaam shoppen kon bij de Buurtkringloop en de CultureShop door Life&Style waar kleding op donatiebasis werd verkocht.

Muziek tuin

De organisatie wil speciale dank uiten aan de partners Gemeente Amsterdam Oost, Indische Buurt TeleVisie, Civic Amsterdam, StayOkay Oost en Limmerick Geluid – Licht – Video.

3. Online terugkijken Indische Buurt Televisie

Het Indische Buurt festival is achter de rug – en IBTV heeft het helemaal uitgezonden. Reportages en interviews op het plein, live optredens en natuurlijk interviews met gasten van de markt in de studio. Nog eens alles terugkijken? Hoogtepunten zoeken? Of kon je er niet bij zijn? Kijk hier voor Deel 1 en Deel 2 van de livestream. 

IBTV’s IBF-studio @the 5TH

4. IBTV Live programmering september 2021

In september hebben we twee hele toffe live avonden op het programma staan.

Zaterdag 18 september: IBTV’s Jampot Jamsessie

Lekker even er uit aanstaande zaterdag? Kom dan naar StayOkay Amsterdam-Oost op het Timorplein 21, waar een select publiek welkom is bij onze eerste jamsessie van het nieuwe seizoen.

Brazilian, latin, jazzjam, soul, disco: Olaf Keus, topdrummer, vormt de basisband samen met Loet van der Lee op trompet, Daniel de Moraes op gitaar en Sven Schuster op bass. 

Wil je in het publiek aanwezig zijn of ben je muzikant en wil je mee-jammen? Stuur een mailtje naar cultopia@xs4all.nl 

Live meekijken kan via de Facebook en Youtube accounts van IBTV.

Vrijdag 24 september: IBTV’s ComedyNight

Comedy fans opgelet, het mag weer! IBTV’s ComedyNight in Amsterdam Oost start het seizoen met een open mic voor gevorderden. Zes comedians, waaronder Dario Di Mango en Jacob Hiemstra zorgen voor reuring in de theaterzaal van de Meevaart (Balistraat 48A).https://www.facebook.com/events/1744910275899634

Publiek is welkom en de toegang is gratis. Vooraf een hapje eten? Voor rond de 5 euro kun je een topmaaltijd krijgen bij het KeukenCollectief (op=op). Na de uitzending kun je meeborrelen met de comedians.

En… dubbele spanning, want we zenden het live uit op ons IBTV Youtubekanaal en via Facebook. 

5. IBTV kijk-Top 10 aller tijden
Alle shows zijn te zien op YouTube en Facebook!
 1. The Pheromones Live. Vetste concert ooit bij IBTV! Eigen opnames door de band.
 2. Indische Buurt Festival 2021van begin tot eind!
 3. IBTV DOC My Pride: QUEER LIFE IN AMSTERDAM OOST
 4. Jampot ZomerJam De beste latin, salsa en pop uit Amsterdam live vanuit StayOkay Oost.
 5. Manti’s Story Indringende documentaire over Manti Camara. Een reis langs gangs, Burberry truitjes, pinautomaten en hulploketten.   
 6. UptempoNight Drie Live bands voor de prijs van 1! Sheila’s Soul, Rock’nRoll en Americana.
 7. Erik & Amber Het bekendste jazzduo van Oost in topvorm, live vanuit Thuskomme.
 8. Koken met de Buurt Op bezoek bij Shafia Ali – gezond en lekker eten bij haar thuis!
 9. Dichter Bij Ons #2 Live dichters, muziek, kleinkunst.
 10. IBTV Jazzfest De top van de Amsterdamse jazzscene in Studio K. 

6. IBTV mediavacatures

IBTV heeft per direct werk voor jou. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s, van soaps tot docu-films tot series tot live shows tot portretten. Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je. Verdiensten en uren in overleg, maatwerk mogelijk. Kies je vacature uit en mail een korte motivatie en iets over je media-achtergrond naar IBTV@XS4all.nl. Je krijgt meteen antwoord.

Voxpop Presentator. Maakt filmpjes in de wijk, maakt stand ups, interviewt de bewoners en verslaat onze live zomerevents. En…misschien wordt jij wel één van onze verslaggevers op het Indische Buurt Festival! Op ZZPbasis.

Ambassadeurs (3). Netwerkers in media en het gemeentelijk gremium. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s