No. 38, Nieuws. Achtergronden. Reviews

Voor de volledige IBTVGids

Welkom bij IBTVGids nummer 38! 

In deze nieuwsbrief: ons programma in oktober, terugblik op de succesvolle edities van de IBTV’s Jampot Jamsessie en IBTV’s ComedyNight. Ook hebben we goed nieuws; vanaf oktober zal IBTV op nog meer plekken in de hele stad te zien zijn!

Inhoud

  1. IBTV: jouw wijk jouw programma
  2. Vanaf oktober 2021 ook op Salto!
  3. Terugblik IBTV’s Jampot Jamsessie
  4. IBTV TV-programmering oktober 2021 (live-)premieres en on demand)
  5. IBTV Kijk-Top 10 aller tijden
  6. IBTV mediavacatures
  7. Stichting Karrewiel vacatures
  8. Visie en missie
  9. Colofon: Wie maakt IBTV?
  10. Contact

IBTV: Je weet het pas als je het ziet!

1. IBTV: jouw wijk jouw programma
 
Wij zijn elke weekdag van 19.00 tot 22.30 online te zien met onze programma’s. We maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam. NIEUW! PER OKTOBER 2021 ZIJN WE OOK TE ZIEN OP SALTO TV!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (of via kanaal 201 op je digitale tv bij KPN & XS4All)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV  
Op alle Amsterdamse en Noord Hollandse TVpaketten:  SALTO

2. De wijk gaat de stad in: vanaf oktober 2021 ook op Salto!

GROOT NIEUWS: Vanaf oktober gaat IBTV  een aantal uur per week uitzenden op Salto 1 – zowel on demand als in de vaste programmering! Alle Amsterdammers en ook de regio kan Salto TV gratis en 24/7 ontvangen. Bij KPN en XS4All bijvoorbeeld op kanaal 1423. En ook Online en via de Salto mobiele App.
We gaan er live streamen, we gaan er onze Showcase/Best Of plaatsen, we zetten korte flitsfilmpjes in de Salto Carrousel en natuurlijk tonen we je er onze premières! IBTV is dus nu te vinden op drie kanalen: Salto 1,  Youtube en Facebook

Zet je LED TV dus aan op IBTV!

3. Terugblik IBTV’s Jampot Jamsessie

Wat een mooie avond was het, vorige week zaterdag in Studio Stay Okay! Jazz- , soul- en crooning jam onder leiding van topdrummer Olaf Keus. Er mocht weer publiek bij en de zaal zat dan ook vol. Toppers uit de Amsterdamse jazzscene kwamen bij IBTV jammen: de geweldige zangers uit de Indische Buurt Christine Wiltshire, Loet van der Lee op trompet en bugel, Jina Sumedi op toetsen, Sven Schuster op bass en nog zeker acht andere toppers schoven aan. IBTV zond het live uit en zorgde voor een hapje en een drankje op donatie.
Voor de oudjes: aan het eind kwam ook ‘Van Kooten en De Bie’ nog langs.

Hier kun je terugkijken!

Fotocredits Erna Leusink

3. IBTV Live programmering oktober 2021

Zaterdag 8 oktober (onder voorbehoud): IBTV Bob Marley Legacy Night – 20.15 uur
Live vanuit de Meevaart presenteert auteur Martijn Huisman samen met DJ Jev zijn vuistdikke biografie The Reggae Nation over de King of Reggea: Bob Marley. Zijn muziek, zijn engagement, zijn live concerten, zijn invloed op vele artiesten: zijn Legacy dus. Met live muziek, een lezing van de auteur en natuurlijk DJ Jev met dansbare sounds!
Je kunt natuurlijk ook live komen kijken: mail dan even naar cultopia@xs4all.nl (donatie gewenst).

Zaterdag 16 oktober: IBTV’s Jampot Jamsessie – 20.15 uur
Heb je de Jamsessie van 18 september gemist? Op zaterdag 16 oktober kun je weer live genieten van IBTV Jampot. Of heb je zin in een lekker muzikaal uitje op zaterdagavond? Je kunt er weer zelf bij zijnnn! In het mooie grand café van The 5th (Stay Okay Oost, Timorplein 21) krijg je een super jamline-up met  Brazilian, latin, jazzjam, soul, pop en disco. Sessie onder leiding van Olaf Keus.

Wil je zelf meejammen? Stuur dan een mailtje naar cultopia@xs4all.nl. Als je er niet bij kunt zijn, kun je live meekijken bij IBTV via Facebook of Youtube.

Kijk hier naar de opname van de vorige IBTV Jampot.

Live meekijken kan via de IBTVkanalen op Salto, Facebook en Youtube.

Fotocredits Anis Babai

Zondag 17 oktober (onder voorbehoud): IBTV’s Koken met de Buurt – 17.00

Koken met de Buurt: een nieuw bezoek aan een thuiskeuken bij jou in de buurt. Hoe kook je gezellig, gezond en toch lekker? Een buurtbewoner laat het ons zien. In samenwerking met Op De Gezonde Tour en Civic Amsterdam. Kijk hier terug naar aflevering 1 met Shafia Ali en Selman Aqiqi!

Vrijdag 23 oktober: IBTV’s ComedyNight! Wil jij er ook weer eens lekker uit op vrijdagavond? Rachid Larouz en Hester Kerkvliet zijn al vastgelegd en publiek is dus welkom bij IBTV’s ComedyNight in Amsterdam Oost! Een mooie avond met deze open mic/try-outnight voor gevorderden.
Dus beste fans: comedy in Amsterdam Oost! Geen QRcheck, zittend, op afstand van elkaar, gratis toegang, wel donatie gevraagd. Kom je eten vooraf? Vanaf 18.00 voor 6,50 een topmaaltijd. En borrel mee met de comedians achteraf! Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost. Onderdeel van Cultopia’s Culture Nights in de Indische Buurt: vrijdags in de Meevaart, zaterdags in The 5th/Stay Okay oost!

4. IBTV kijk-Top 10 aller tijden  
  Alle shows zijn te zien op YouTube en Facebook en binnenkort ook op SALTO!

1. The Pheromones Live. Vetste concert ooit bij IBTV! Eigen opnames door de band.
2. Indische Buurt Festival 2021van begin tot eind!
3. IBTV DOC My Pride: QUEER LIFE IN AMSTERDAM OOST
4. Jampot ZomerJam De beste latin, salsa en pop uit Amsterdam live vanuit StayOkay Oost.
5.Manti’s Story Indringende documentaire over Manti Camara. Een reis langs gangs, Burberry truitjes, pinautomaten en hulploketten.   
6.UptempoNight Drie Live bands voor de prijs van 1! Sheila’s Soul, Rock’nRoll en Americana.
7. Erik & Amber Het bekendste jazzduo van Oost in topvorm, live vanuit Thuskomme.
8. Koken met de Buurt Op bezoek bij Shafia Ali – gezond en lekker eten bij haar thuis!
9. Dichter Bij Ons #2 Live dichters, muziek, kleinkunst.
10. IBTV Jazzfest De top van de Amsterdamse jazzscene in Studio K. 

5. IBTV mediavacatures IBTV heeft per direct werk voor jou. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s, van soaps tot docu-films tot series tot live shows tot portretten. Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je. Verdiensten en uren in overleg, maatwerk mogelijk. Kies je vacature uit en mail een korte motivatie en iets over je media-achtergrond naar IBTV@XS4all.nl. Je krijgt meteen antwoord.

Voxpop Presentator. Maakt filmpjes in de wijk, maakt stand ups, interviewt de bewoners en verslaat onze live zomerevents. Werk met een top projectleider en fijne cameramensen! Verdiensten in pverelg.

Ambassadeurs (3). Netwerkers gezocht met kennis van media en het gemeentelijk gremium. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows!
6. Vacatures Stichting Karrewiel!
Voor de mooie projecten van Stichting Karrewiel: vette klus voor een Fondsenwerver/commercieel medewerker op percentagebasis.
Werft budgetten bij alle soorten bronnen (van lokaal tot internationaal, van fondsen tot sponsoren) en verkoopt reclametijd/spotjes voor Indische Buurt TeleVisie. Uitgebreide uitgeselecteerde fondsenlijst voor handen.
Mail naar: stichting.karrewiel@gmail.com of IBTV@XS4all.nl
 

7. Visie en missie IBTV is een bewonersinitiatief. We zijn een communityzender voor Amsterdam die uitzendt vanuit Amsterdam Oost en die kiest voor de kernthema’s inclusie, communityvorming, armoedebestrijding, duurzaamheid en podiumkunsten. We maken daarmee de meest urgente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en halen getalenteerde podiumkunstenaars over het voetlicht. Dat doen we op onafhankelijke basis en met en over de Amsterdammers zelf. Want het recht op het zenden en ontvangen van informatie is primair van ons, de bewoners.

Spannend. We maken dat wat nodig is om te vertellen ook graag spannend. We baseren onze programma’s daarom op bekende televisieformats en kleden die lekker eigenwijs aan. We werken crossmediaal en on demand en maken daarbij heel graag gebruik van wat bewoners willen laten zien. Laat ons dus weten of we je kunnen helpen met het maken van je eigen show, film of filmpje! Mail naar Cultopia@XS4all.nl  

Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen uit het hart van deze volkswijk on the rise. Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!

  IBTV: ON DEMAND, ZONDER QR-CODE!

8. Colofon: Wie maakt IBTV?
Productiehuis Cultopia:
Hoofdredacteur/producent: René Janssen.
Projectleider: Isi Odia.
PRmanager: Jessica De Wal.
Office Management: Roelien Benjamins.

Redactieteam:
Marije van Alphen, Selman Aqiqi, Anis Babai, Roelien Benjamins, Franc Gaviria, Rens van der Linden, Rendy Nijman, Marcel Ozymantra en Sassy Smit.
Presentatoren: Selman Aqiqi, Sassy Smit.
Redacteur Kunst & Cultuur: Sassy Smit.
Redacteur Jeugd & Jongeren: Rendy Nijman.
Redacteur Groen & Duurzaam: Rens van der Linden.
Samensteller/editor: Marije van Alphen.
Vormgever: Marcel Ozymantra.
Mentale steun: Siebe De Pigning, Macaroni.
Mentale steun (aankomend): Ling De Pigning 1& 2.


Productieteam:
Projectmanager: Isi Odia.
Opnameleiding: Isi Odia, Sassy Smit.
Productie-assistent: Rendy Nijman, Anouk Vandewal.
Setdresser: Roelien Benjamins. 
Geluid: Maarten Troost.

Beeld, Geluid & Licht (partner): 
Limmerick Geluid, Licht en Video
          
       
Siebe de Pigning Zegt Deze Week: “Vanaf oktober ook op Salto? Ik kan mijn lol niet op!”

Adviezen:
Communicatieadvies: Ria Maliepaard, De Sociale Zaak
Organisatieadvies: Erik van de Langkruis, Civic Amsterdam Comité van Aanbeveling: Reinier Nieuwenhuis, Rob van Veelen.
 
Met speciale dank aan De Meevaart en Bar Restaurant The 5th voor hun gastvrijheid en aan Sacha in Oost voor alle tips en ideeën.

9. Contact
Opmerkingen, nieuws of meedoen? Mail de redactie: ibtvredactie@xs4all.nl

IBTV kan je hier bekijken:
SALTO (vanaf oktober 2021) en (bijvoorbeeld) op kanaal 1423 bij KPN en XS4all TV

Op YouTube: IBTV Indische Buurt (Kanaal 201 op je digitale tv bij KPN, XS4all)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram: IBTV
Op onze website: IBTV
Op Twitter: IBTV
 
Onze trailer!
klik plaatje  (door Nasr Mohamed)
Nog meer weten over IBTV?
Check hier voor meer informatie over de achtergronden.
 
Wil je een uitzending bijwonen? Dat kan, coronaproof en op donatie. Check alle evenementen op Facebook bij @ibtvwijk en meld je daar aan, of mail je belangstelling naar ibtv@xs4all.nl! Enne… mail ons je Tv-ideeën hè? Want jij doet mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s