No. 40, Danny & the Dio’s, Jazzjam en IBTV Doc.

Welkom bij IBTVGids nummer 40! 

In deze nieuwsbrief: alle informatie voor een lekker avondje uit in de wijk, de IBTV Doc Eén Tegen Eenzaamheid terugkijken en nieuwe vacatures.

Inhoud

  1. IBTV/Cultopia avonden in Amsterdam Oost
  2. Terugkijken: IBTV Doc – Eén Tegen Eenzaamheid
  3. IBTV: jouw wijk jouw programma
  4. Best of IBTV Top 10 Aller Tijden
  5. IBTV mediavacatures
  6. Vacature Stichting Karrewiel – ACTUEEL!
  7. Visie en missie en… tipje van de sluier?
  8. Colofon: IBTV, wie zijn dat?
  9. Contact met ons

IBTV: Je weet het pas als je het ziet!

1. IBTV/Cultopia-avonden in Amsterdam Oost

Voor iedereen die weer eens een lekker avondje uit wil en van lekkere live muziek of de beste comedians wil genieten, organiseert Cultopia in samenwerking met IBTV drie culturele avonden in oktober. Ook op 26 november hebben we een avond gepland staan.

Vrijdag 15 oktober: Cultopia Bandnight (alleen in de zaal)

Toe aan een lekker muziekfeestje? Cultopia is er weer met BandNight! Met Danny & The Dio’s en hun ‘foute kleinkunstrap’ recht uit het hart van Amsterdam Oost. Met ongelimiteerd publiek, lekker live in de theaterzaal van de Meevaart. Met een set van 12 nummers waarvan een aantal gloednieuwe. Kom voor de fun, de ondeugd, de foute kleinkunstrap, de lekkere nieuwe speciaalbiertjes én het mooie eten vooraf!

Gratis entree, de avond is op donatie. Een QRcheck is van toepassing. En geef je van tevoren even op via cultopia@xs4all.nl.
Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost.

Danny trad al eerder op bij ons in Stay Okay: https://www.youtube.com/watch?v=Z5bxrmQfUqQ&t=8s

Zaterdag 16 oktober 20:15 Jampot JazzJam (hybride)

Op zaterdag 16 oktober vindt alweer de tweede  IBTV Jampot Jamsessie van het seizoen plaats. Je bent welkom in het mooie grand café van The 5th (Stay Okay Oost)waar je een superjam line-up met latin, jazzjam, soul, pop en disco voorgeschoteld krijgt. Sessieleider Olaf Keus nodigt de beste muzikanten uit voor de basisband: Leslie Lopez, onder meer bassist bij New Cool Collective, Timothy Branchet op piano en João Driessen op sax. Gratis toegang op donatie, QRcheck van toepassing. Als je mee wilt jammen met deze toppers, stuur dan een mailtje naar cultopia@xs4all.nl.
Als je niet kunt komen kan je live meekijken bij IBTV via Salto, Facebook of Youtube.
Locatie: Stay Okay Oost/Café The 5th – Timorplein 21, Amsterdam Oost.

Kijk hier alvast naar de opname van de vorige keer: https://www.youtube.com/watch?v=qf5bTIJdgjM.

Fotocredits Erna Leusink

Vrijdag 22 oktober 20:15 Cultopia ComedyNight (alleen in de zaal)
 
Op vrijdag 22 oktober zijn de comedy fans aan de beurt voor een leuke avond. In de theaterzaal van de Meevaart (Balistraat 48A) zullen onder meer Esther van der Voort, Hester Kerkvliet, Tommy Zwartjes, Dario di Mango en Jos van Gorkum het podium betreden. Verwacht een mooie avond met deze open mic/ try-out night voor gevorderden. Vooraf kan je een maaltijd van kok Mido bestellen voor € 6,50 of 2 Makkies. En na de show kun je lekker mee borrelen met de comedians. NIEUW! SPECIAALBIERTJES NU OOK IN DE MEEVAART!
Voor beide avonden is de toegang gratis, een donatie is wenselijk. Geen QRcheck. Reserveer je plekje wel even via cultopia@xs4all.nl.
Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost.

Vrijdag 26 november 20.00 uur: IBTV Van Waar – In gesprek met Henna Goudzand Nahar (alleen in de zaal)

Amsterdam is een migrantenstad. IBTV besteedt in de serie ‘Van Waar’ aandacht aan alle aspecten ervan. Als aftrap organiseren Cultopia en Vrouwencommunity Amsterdam Oost een avond met Henna Goudzand Nahar, auteur van het boek ‘De Geur van Bruine Bonen’. Over ontheemding en acceptatie tegen de achtergrond van het (post-)kolonialisme en de migratie van Surinaamse Nederlanders. Waar staan we nu? Hoe gaan we verder? Welke lessen kunnen we leren? De auteur gaat met jou in gesprek.
Met discussie, eten en cultuur.

Publiek is van harte welkom, zonder QRcheck. Mail naar cultopia@xs4all.nl en je bent verzekerd van een plek.
Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost.

2. Terugkijken IBTV Doc: Eén Tegen Eenzaamheid (on demand Youtube)

Afgelopen donderdag ging de IBTV Doc ‘Eén Tegen Eenzaamheid’ in première. Eenzaamheid komt veel vaker voor dan gedacht. Ook die leuke collega van kantoor of de vrolijk groetende buurman kan zich alleen voelen. Te alleen, en dat kan soms zelfs fatale gevolgen hebben. Samen met Civic laat IBTV mensen aan het woord die hier mee worstelen. Mensen uit jouw wijk, mensen van bij jou om de hoek. Hoe voelen die zich, hoe kwam het zo ver en wat kunnen we hier samen aan doen?

Bekijk hier de documentaire!

In het kader van ‘De Week Tegen Eenzaamheid’ maakte het team van IBTV deze indringende documentaire waarin vier Amsterdamse vrouwen vertellen hoe zij omgaan met eenzaamheid.

3. IBTV: jouw wijk jouw programma
 
We maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam en zijn 24/7 on demand en ook elke weekdag van 19.00 tot 22.30 online te zien met onze nieuwste programma’s.
NIEUW! PER OKTOBER 2021 ZIJN WE OOK TE ZIEN IN JE HUISKAMER OP SALTO TV!

IBTV kan je hier bekijken:
Op alle Amsterdamse en Noord Hollandse Tv-pakketten:
OP SALTO: Ziggo kanaal 325, KPN kanaal 1423 en Telfort kanaal 38
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (via mobiel of laptop óf via kanaal 201 op je digitale tv (bij TV KPN of XS4all). Word gratis abonnee en mis niks!
Op Facebook: @IBTV Word volger van IBTV en mis niks!
Op Instagram REELS: IBTV
Op Twitter: IBTV
Website: IBTV  

IN VOORBEREIDING:
IBTV SHOW WEEKLY MAGAZINE – OUDEJAARSREEKS MET BERBICARA PRIDE TALKSHOWSPECIAL – BERBICARA #METOO TALKSHOWSPECIAL – KERSTSHOW MET 3 GANGEN DINER VOOR 1 EURO!
IN 2022:
IBTV SHOWCASE WEEKEND MET PUBLIEK – SALTO CARROUSEL – BUURTSOAP.

4. Best Of IBTV Top 10 Aller Tijden

BEST OF IBTVAlle shows zijn te zien op YouTube en Facebook en binnenkort ook op SALTO

1. ONZE INZENDING VOOR HET ABFF 2021: IBTV DOC My Pride: QUEER LIFE IN AMSTERDAM OOST
2. The Pheromones Live. Vetste concert ooit bij IBTV! Eigen opnames door de band.
3. NIEUW! IBTV Doc: Eén tegen Eenzaamheid. In jouw wijk zijn mensen eenzaam, en dat vertellen ze je in deze indringende documentaire. En over hoe ze hier uit zijn gekomen.
4. IBTV ComedyNight in de Batjanzaal. Lachen met onder andere Jos, Frans, Bert, en Donald!
5. Danny & The Dio’s bij IBTV Deze vrijdag in de Meevaart, vorig jaar in The 5th/Stay Okay Oost!
6. IBTV Jampot JazzJam september De beste latin, salsa en pop uit Amsterdam,  live vanuit Studio StayOkay Oost.
7. IBTV DOC: Manti’s Story Indringende documentaire over Manti Camara. Een ongelofelijke reis langs gangs, Burberry truitjes, pinautomaten en hulploketten.  
8. Dichter Bij Ons #2 Levendige show met Sassy Smit: live dichters, muziek, kleinkunst.
9. Erik & Amber Het bekendste jazzduo van Oost in topvorm, live vanuit Thuskomme.
10.UptempoNight Drie Live bands voor de prijs van 1! Sheila’s Soul, Rock ’n Roll en Americana.

5. IBTV mediavacatures

IBTV heeft per direct werk voor jou. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s. IBTV Weekly, Talkshow Berbicara, IBTV Doc en Cultopia Live wachten op jou! Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je.

RESEARCH REDACTEUREN! Voor onze eigentijdse én onze historische documentaires en podcasts zoeken wij researchers. Wil jij de diepte in duiken namens ons? Dan ben je welkom bij onze redactie! Uren en verdienste in overleg. Met name ZZP-ers worden gevraagd te reageren. Stuur een mail naar IBTV@xs4all.nl en we nemen meteen contact op.

VOXPOP PRESENTATOR voor ons weekly magazine de IBTV Show. Maakt filmpjes in de wijk, maakt stand ups, interviewt de bewoners en verslaat onze live zomerevents. Werk met een top projectleider en fijne cameramensen! Verdiensten in overleg. Stuur een mail naar IBTV@xs4all.nl en we nemen meteen contact op.

AMBASSADEURS (3). Netwerkers gezocht met kennis van media en het gemeentelijk gremium. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows! Stuur een mail naar IBTV@xs4all.nl en we nemen meteen contact op.

6. Vacatures Stichting Karrewiel

Voor de mooie projecten van Stichting Karrewiel: vette klus voor een Fondsenwerver/commercieel medewerker op percentagebasis.
Werft budgetten bij alle soorten bronnen (van lokaal tot internationaal, van fondsen tot sponsoren) en verkoopt reclametijd/spotjes voor Indische Buurt TeleVisie. Uitgebreide uitgeselecteerde fondsenlijst voor handen.
Mail naar: stichting.karrewiel@gmail.com of IBTV@XS4all.nl

7. Visie en missie

IBTV is een bewonersinitiatief. We zijn een communityzender voor de stad Amsterdam die uitzendt vanuit Oost en die kiest voor de kernthema’s inclusie, communityvorming, armoedebestrijding, duurzaamheid en podiumkunsten. We maken daarbinnen de meest urgente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en halen getalenteerde podiumkunstenaars over het voetlicht. Dat doen we op onafhankelijke basis en samen met de Amsterdammers. Want het recht op het zenden en ontvangen van informatie is primair van ons, de bewoners.

Spannend. We maken dat wat nodig is om te vertellen ook graag spannend. We baseren onze programma’s daarom op bekende televisieformats en kleden die lekker eigenwijs aan. We werken crossmediaal en on demand en maken daarbij heel graag gebruik van wat bewoners willen laten zien. Laat ons dus weten of we je kunnen helpen met het maken van je eigen show, film of filmpje!

VRIJHEID VAN INFORMATIE: IBTV gaat in 2022 verhuizen naar haar website. Draaien op eigen servers zonder afhankelijk te zijn van de Tech 5 – dat is ons ideaal. Tot die tijd komen we bij je via Salto, Facebook, Youtube en Instagram Reels.

Meer weten? Meedoen? Mail naar Cultopia@XS4all.nl!

Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen uit het hart van deze volkswijk on the rise. Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!

IBTV: ON DEMAND, ZONDER QR-CHECK!

8. Colofon: Wie maakt IBTV?

Productiehuis Cultopia:
Hoofdredacteur/producent: René Janssen.
Projectleider: Isi Odia.
PRmanager: Jessica De Wal.
Office Management: Roelien Benjamins.

Redactieteam:
Selman Aqiqi, Anis Babai, Roelien Benjamins, Rens van der Linden, Rendy Nijman, Marcel Ozymantra en Sassy Smit.
Presentatoren: Selman Aqiqi, Sassy Smit.
Redacteur Kunst & Cultuur: Sassy Smit.
Redacteur Jeugd & Jongeren: Rendy Nijman.
Redacteur Groen & Duurzaam: Rens van der Linden.
Vormgever: Marcel Ozymantra.
Mentale steun: Siebe De Pigning, Macaroni.
Mentale steun (binnenkort): Ling De Pigning 1& 2.

Een tip van de redactiesluier…Binnenkort meer!

Productieteam:
Projectmanager: Isi Odia.
Opnameleiding: Isi Odia, Sassy Smit.
Productie-assistent: Rendy Nijman.
Setdresser: Roelien Benjamins. 
Geluid: Maarten Troost.

Beeld, Geluid & Licht (partner): 
Limmerick Geluid, Licht en Video

Siebe de Pigning Zegt Deze Week: “Je zou het niet zeggen, maar pinguïns voelen zich ook weleens eenzaam.”

Adviezen:
Communicatieadvies: Ria Maliepaard, De Sociale Zaak
Organisatieadvies: Erik van de Langkruis, Civic AmsterdamComité van Aanbeveling: Reinier Nieuwenhuis, Rob van Veelen.

Met speciale dank aanDe Meevaart en Bar Restaurant The 5th voor hun gastvrijheid.

9. Contact
Opmerkingen, nieuws of meedoen? Mail de redactie: ibtvredactie@xs4all.nl

IBTV kan je hier bekijken:
SALTO vanaf oktober 2021op kanaal 325 bij ZIGGO, kanaal 38 bij TELE 2 en kanaal 1423 bij KPN en XS4all TV

Op YouTube: IBTV Indische Buurt (Kanaal 201 op je digitale tv bij KPN, XS4all)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram REELS: IBTV
Op onze website: IBTV
Op Twitter: IBTV

IBTV Trailer

Nog meer weten over IBTV?
Check hier voor meer informatie over de achtergronden.

Wil je een uitzending bijwonen? Dat kan, coronaproof en op donatie. Check alle evenementen op Facebook bij @ibtvwijk en meld je daar aan, of mail je belangstelling naar cultopia@xs4all.nl! Enne… mail ons je film- of Tv-ideeën, want jij doet mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s