No. 41, Najaarsprogrammering

Welkom bij IBTVGids nummer 41! 

Vandaag een bomvolle nieuwsbrief met nieuws over Cultopia op Vrijdag, een avond met Henna Goudzand Nahar en alles over Decembermaand TVmaand – onze tweede Oudejaarsreeks.

> BREAKING NEWS: Zaterdag 11 december IBTV Doc op Amsterdams Buurt Film Festival! Onze documentaire ‘My Pride: queer verhalen uit Amsterdam Oost’ dingt mee naar de hoofdprijs op dit mooie festival. Gedurende de dag zijn de inzendingen en uiteindelijk de bekendmaking van de winnaars live te volgen in de centrale OBA of via de pagina’s van ABFF of AT5 . Jij kunt ook op ons stemmen! Hoe, dat hoor je nog. Abonneer je dus op onze gids om op de hoogte te blijven! <

Inhoud IBTVGids 41

  1. IBTV en Cultopia najaarsprogrammering 
  2. IBTV: jouw wijk jouw programma
  3. Best of IBTV Top 10 Aller Tijden
  4. IBTV mediavacatures
  5. Vacature Stichting Karrewiel – ACTUEEL!
  6. Visie en missie: waarom doen we wat we doen en wat willen we?
  7. Colofon: IBTV, wie zijn dat?
  8. Contact met ons

IBTV: Je ziet het pas als je het weet!

1. IBTV en Cultopia Op Vrijdag najaarsprogrammering 

Cultopia knalt er lekker in tot de kerst en IBTV zendt er het nodige van uit.Verwacht een divers programma met live muziek, comedy, Art Jam, talkshow en docs!

Ook zijn de voorbereidingen voor een Samen Verder Kerstfestival voor Oost in de kerstweek in volle gang. Wij noemen: kerstbomen, kerstmarkt, kramen, heaters, muziek, buurtinitiatieven, winkelen, glühwein en vuurkorven! ’s Avonds willen we verder gaan met een Music Dinnershow voor iedereen, maar in het bijzonder voor de kleinste beurzen in Oost: een 3 gangenmenu voor 1 euro! Wil je meedoen, heb jij hier ideeën over of wil je meehelpen? Stuur dan een mailtje naar cultopia@xs4all.nl. En volg vooral ook onze IBTVGids voor het laatste nieuws hierover (abonneren: stuur een mail naar cultopia@xs4all.nl of kijk onderaan deze nieuwsbrief).

Wat staat er vast:

Vrijdag 22 oktober 20:15 Cultopia ComedyNight (alleen in de zaal)

Op vrijdag 22 oktober zijn de comedy fans aan de beurt voor een leuke avond. In de theaterzaal van de Meevaart (Balistraat 48A) heet MC Sassy Smit je welkom en zullen onder meer Esther van der Voort, Hester Kerkvliet, Tommy Zwartjes, Dario di Mango, Jos van Gorkum en Ard Elzenga optreden. Verwacht dus een mooie avond met deze open mic/try-out night voor gevorderden. Vooraf kan je een maaltijd van kok Mido bestellen voor € 6,50 of 2 Makkies (beleven met 020 331 91 31). En na de show kun je lekker mee borrelen met de comedians. NIEUW! NU OOK IN DE MEEVAART: SPECIAALBIERTJES!
De toegang gratis, een donatie is wenselijk. Geen QRcheck bij maximaal 25 personen, geplaceerd. Reserveer je plekje wel even via cultopia@xs4all.nl.
Publiek welkom. Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost.

> PSSST! Er zijn ook nog vijf plekken over voor publiek bij de Arabische ComedyNight met oa. Rachid Larouz in de Meevaart op zaterdag 6 november! Wil je komen kijken? Mail dan heeeel snel naar cultopia@xs4all.nl Aanvang 20.15 <

Vrijdag 12 november 19.00: Cultopia op Vrijdag: Art Jam Experimental (alleen in de zaal)!

De ART JAM Experimental is een event van, voor, door en met jou en creatieven, dichters, artiesten, muzikanten en kunstenaars. Improvisatie en experiment staan voorop. Laat je inspireren en kom ook naar deze avond vol met vele kunstvormen! Ga zelf aan de slag met of geniet van muziek, poëzie, schilderen, theaters en veel meer. Art Jam wordt georganiseerd door Robert Pennekamp samen met Cultopia op Vrijdag in de theaterzaal van de Meevaart. LET OP VERVROEGDE STARTTIJD: 19.00 – 21.00
Kom extra vroeg en eet vanaf 18.00 lekker mee met topkok Mido voor 6.50 of twee Makkies. En borrel na met iedereen en geniet van de nieuwe speciaalbiertjes en wijnen! Niet te missen.


De toegang gratis, een donatie is wenselijk. Geen QRcheck bij maximaal 25 personen, geplaceerd. Reserveer je plekje wel even via reserveringen@robertpennekamp.nl.


Meer weten? Klik hier: https://groeimeevaart.wordpress.com/art-jam-experimental/
Publiek welkom. Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost.

Zaterdag 13 november 20.15 IBTV’s Jampot JazzJam in de zaal én live te zien bij IBTV!

Een superjam line-up vanuit The 5th (Stay Okay Amsterdam Oost) met latin, jazzjam, soul, pop en disco voorgeschoteld krijgt. Onze sessieleider nodigt de beste muzikanten uit. Wil jij meespelen? Mail dan naar cultopia@xs4all.nl. Markeer 13 november dus alvast in je agenda, meer informatie volgt.
Publiek welkom. Locatie: The 5th, Timorplein 21, Amsterdam Oost.

Vrijdag 26 november 20.00 IBTV’s Van Waar – In gesprek met Henna Goudzand Nahar (alleen in de zaal)

Amsterdam is een migrantenstad. IBTV besteedt in de serie ‘Van Waar’ aandacht aan alle aspecten ervan. Als aftrap organiseren Cultopia en Vrouwencommunity Amsterdam Oost een avond met Henna Goudzand Nahar, auteur van het boek ‘De Geur van Bruine Bonen’. Over ontheemding en acceptatie tegen de achtergrond van het (post-)kolonialisme en de migratie van Surinaamse Nederlanders. Waar staan we nu? Hoe gaan we verder? Welke lessen kunnen we leren? De auteur gaat met jou en gasten in gesprek. Met discussie, eten en cultuur.

De toegang is gratis, een donatie is wenselijk. maximaal 25 personen, geplaceerd. Reserveer je plekje wel even via cultopia@xs4all.nl.
Publiek welkom. Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam Oost.

IBTV OUDEJAARSREEKS: DECEMBERMAAND TVMAAND!
Voor de tweede keer nemen we je in december weer vier vrijdagavonden mee op een reis door Amsterdam Oost met warme televisie voor rond de open haard met muziek, amusement en goede gesprekken. Twee talkshows, een groot concert en een live verslag van de kerstshow op het plein in de wijk met in de avond live beelden van de Musical Dinnershow. Alle uitzendingen zijn ook te bezoeken voor publiek! Abonneer je op onze TVGids (onderaan deze uitgave) en kom er alles over te weten.

klik voor het concert van vorig jaar

OUDEJAARSREEKS 2021:
Vrijdag 3 december 20:15 Talkshow Berbicara – My Pride, Queer life in Oost (in de zaal te volgen en thuis via IBTV)

Klik voor de talkshow

We blijven in gesprek over doodgewone dingen in Oost die niet voor iedereen gewoon blijken te zijn. Talkshow Berbicara presenteert het vervolg op de succesvolle IBTV Doc ‘My Pride – Queer verhalen uit Oost’, die overigens op 11 december meedingt naar de hoofdprijs van het Amsterdams Buurt Film Festival. Wil je de doc alvast zien? Klik dan hier Publiek welkom. Locatie: De Meevaart of De Waaier.


Vrijdag 10 december 20.15 Talkshow Berbicara #MeToo (in de zaal en via IBTV thuis te volgen)

Het thema ‘#MeToo’ kwam al eerder aan bod bij IBTV. Nu pakken we door en spitsen we ons toe op Amsterdam Oost: hoe staat het daar eigenlijk met het verkeerd en ongepast benaderen van vrouwen en meisjes? Op straat? Op de werkvloer? Bij de gemeente? In de buurthuizen? Bij de bewonersinitiatieven? In de winkels? Op scholen? Wij belichten #Metoo vanuit herkenbare invalshoeken van bij jou in de buurt.
Publiek welkom. Locatie: De Meevaart of De Waaier.

VRIJDAG 17 DECEMBER: GROOTS DECEMBERCONCERT! Zowel live te bezoeken als thuis te volgen. Meer info volgt!

In de week van 20 – 24 DECEMBER: De Herberg van de Wijk – Kerstshow met markt, muziek, winkelen en heerlijk eten: 3 gangen voor 1 euro! Zowel live te bezoeken als thuis te volgen. Meer info volgt!

2. IBTV: jouw wijk jouw programma

We maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam en zijn 24/7 on demand en ook elke weekdag van 19.00 tot 22.30 online te zien met onze nieuwste programma’s.
NIEUW! PER OKTOBER 2021 ZIJN WE OOK TE ZIEN IN JE HUISKAMER OP SALTO TV!

IBTV kan je hier bekijken:
Op alle Amsterdamse en Noord Hollandse Tv-pakketten:
OP SALTO: Ziggo kanaal 325, KPN kanaal 1423 en Telfort kanaal 38 – vanaf tweede helft oktober
Op YouTube: IBTV Indische Buurt  (via je mobiel of laptop óf via kanaal 201 op je digitale TV (bij TV via KPN of XS4all). Word gratis abonnee en mis niks!
Op Facebook: @IBTV Word volger van IBTV en mis niks!
Op Instagram REELS: IBTV
Op Twitter: IBTV
Onze website: IBTV  

IN VOORBEREIDING: IBTV SHOW WEEKLY MAGAZINE – IBTV SHOWCASE WEEKEND MET PUBLIEK – SALTO CARROUSEL – BUURTSOAP!

3. Best Of IBTV Top 10 Aller Tijden

BEST OF IBTV

1. ONZE INZENDING VOOR HET ABFF 2021: IBTV DOC My Pride: queer verhalen in Amsterdam Oost
2. The Pheromones Live. Vetste concert ooit bij IBTV! Eigen opnames door de band.
3. Verbindingsconcert! De dagen worden weer langer dus kijk even heerlijk terug naar december vorig jaar met het hartverwarmende avond vol met compassievolle gasten en stomende muziek!
4. IBTV ComedyNight in de Batjanzaal. Lachen met onder andere Jos, Frans, Bert, en Donald!
5. NIEUW BINNEN IN DE TOP 10 Die Mango Show met Arie Koomen (!) en Johan van Gulik vanuit de Salto-studio (via BRASA TV)
6. IBTV Doc: Eén tegen Eenzaamheid. In jouw wijk zijn mensen eenzaam en daar vertellen ze over in deze indringende documentaire. En zeker ook over hoe ze hier uit zijn gekomen.
7. IBTV Jampot JazzJam september De beste latin, salsa en pop uit Amsterdam, live vanuit Studio StayOkay Oost.
8. IBTV DOC: Manti’s Story Indringende documentaire over Manti Camara. Een ongelofelijke reis langs gangs, Burberry truitjes, pinautomaten en hulploketten.  
9. Dichter Bij Ons #2 Levendige show met Sassy Smit: live dichters, muziek, kleinkunst.
10. Erik & Amber Het bekendste jazzduo van Oost in topvorm, live vanuit Thuskomme.

4. IBTV mediavacatures

IBTV heeft per direct werk voor jou. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s. IBTV Weekly, Talkshow Berbicara, IBTV Doc en Cultopia Live wachten op jou! Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je.

RESEARCH REDACTEUREN! Voor onze eigentijdse én onze historische documentaires en podcasts zoeken wij researchers. Wil jij de diepte in duiken namens ons? Dan ben je welkom bij onze redactie! Uren en verdienste in overleg. Met name ZZP-ers worden gevraagd te reageren. Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

VOXPOP PRESENTATOR voor ons weekly magazine de IBTV Show. Maakt filmpjes in de wijk, maakt stand ups, interviewt de bewoners en verslaat onze live zomerevents. Werk met een top projectleider en fijne cameramensen! Verdiensten in overleg. Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

AMBASSADEURS (3). Netwerkers gezocht met kennis van media en het gemeentelijk gremium. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows! Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

5. Vacatures Stichting Karrewiel

Voor de mooie projecten van Stichting Karrewiel: vette klus voor een Fondsenwerver/commercieel medewerker op percentagebasis.
Werft budgetten bij alle soorten bronnen (van lokaal tot internationaal, van fondsen tot sponsoren) en verkoopt reclametijd/spotjes voor Indische Buurt TeleVisie. Uitgebreide uitgeselecteerde fondsenlijst voor handen.
Mail naar: stichting.karrewiel@gmail.com of ibtv@xs4all.nl

6. Visie en missie

IBTV is een bewonersinitiatief. We zijn een communityzender voor de stad Amsterdam die uitzendt vanuit Oost en die kiest voor de kernthema’s inclusie, communityvorming, armoedebestrijding, duurzaamheid en podiumkunsten. We maken daarbinnen de meest urgente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en halen getalenteerde podiumkunstenaars over het voetlicht. Dat doen we op onafhankelijke basis en samen met de Amsterdammers. Want het recht op het zenden en ontvangen van informatie is primair van ons, de bewoners.

Spannend. We maken dat wat nodig is om te vertellen ook graag spannend. We baseren onze programma’s daarom op bekende televisieformats en kleden die lekker eigenwijs aan. We werken crossmediaal en on demand en maken daarbij heel graag gebruik van wat bewoners willen laten zien. Laat ons dus weten of we je kunnen helpen met het maken van je eigen show, film of filmpje!

VRIJHEID VAN INFORMATIE: IBTV gaat in 2022 verhuizen naar haar website. Draaien op eigen servers zonder afhankelijk te zijn van de Tech 5 – dat is ons ideaal. Tot die tijd komen we bij je via Salto, Facebook, Youtube en Instagram Reels.

Meer weten? Meedoen? Mail naar Cultopia@XS4all.nl!

Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen uit het hart van deze volkswijk on the rise. Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!

IBTV: ON DEMAND, ZONDER QR-CHECK!

7. Colofon: Wie maakt IBTV?

Productiehuis Cultopia:
Hoofdredacteur/producent: René Janssen.
Projectleider: Isi Odia.
PRmanager: Jessica De Wal.
Office Management: Roelien Benjamins.

Redactieteam:
Selman Aqiqi, Anis Babai, Roelien Benjamins, Rens van der Linden, Rendy Nijman, Marcel Ozymantra en Sassy Smit.
Presentatoren: Selman Aqiqi, Sassy Smit.
Redacteur Kunst & Cultuur: Sassy Smit.
Redacteur Jeugd & Jongeren: Rendy Nijman.
Redacteur Groen & Duurzaam: Rens van der Linden.
Vormgever: Marcel Ozymantra.
Mentale steun: Siebe De Pigning & Macaroni.
Mentale steun (binnenkort): Ling De Pigning 1& 2.

Productieteam:
Projectmanager: Isi Odia.
Opnameleiding: Isi Odia, Sassy Smit.
Productie-assistent: Rendy Nijman.
Setdresser: Roelien Benjamins. 
Geluid: Maarten Troost.

Beeld, Geluid & Licht (partner): 
Limmerick Geluid, Licht en Video

Siebe de Pigning Zegt Deze Week: “Zo’n buurtfilmfestival, daar lust ik er wel drie van!”

Adviezen:
Communicatieadvies: Ria Maliepaard, De Sociale Zaak
Organisatieadvies: Erik van de Langkruis, Civic AmsterdamComité van Aanbeveling: Reinier Nieuwenhuis, Rob van Veelen.

Met speciale dank aanCommunitycentrum De Meevaart en Bar Restaurant The 5th voor hun gastvrijheid.

8. Contact
Opmerkingen, nieuws of meedoen? Mail de redactie: ibtvredactie@xs4all.nl

IBTV kan je hier bekijken:
SALTO vanaf oktober 2021op kanaal 325 bij ZIGGO, kanaal 38 bij TELE 2 en kanaal 1423 bij KPN en XS4all TV (vanaf tweede helft oktober

Op YouTube: IBTV Indische Buurt (Kanaal 201 op je digitale tv bij KPN, XS4all)
Op Facebook: @IBTV
Op Instagram REELS: IBTV
Op onze website: IBTV
Op Twitter: IBTV

IBTV Trailer (Nasr Mohammed)

Nog meer weten over IBTV?
Check hier voor meer informatie over de achtergronden.

Wil je een uitzending bijwonen? Dat kan, coronaproof en op donatie. Check alle evenementen op Facebook bij @ibtvwijk en meld je daar aan, of mail je belangstelling naar cultopia@xs4all.nl! Enne… mail ons je film- of Tv-ideeën, want jij doet mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s