No. 42, IBTV december TVmaand

Voor de volledige IBTVgids

Welkom bij IBTVGids nummer 42!

De hoogste tijd voor updates, want er staat veel te gebeuren in de wereld van IBTV: DECEMBER TVMAAND!

OUDEJAARSREEKS
Locked up? Ons leven buiten de deur raakt weer deels in de greep van de lockdown. We hebben voor de komende weken een mooie TVprogrammering klaar staan én we gaan toch ook proberen om samen met Amsterdam Oost het Winterfeest vieren op 22 december rond Stay Okay Oost. Live streaming via twee talkshows en het liefst ook met een mooie Kerst-Doorstroommarkt voor bewonersinitiatieven! Lees hier alles over in deze IBTVGids.

Inhoud IBTVGids 42

 1. IBTV Oudejaarsreeks
 2. IBTV Doc My Pride op Amsterdams Buurt Film Festival
 3. Open Oost Winterfeest – SAMEN VERDER
 4. IBTV Studio De Waaier in gebruik!
 5. IBTV Talkshow: terugblik Project Strong
 6. IBTV: Jouw wijk Jouw programma
 7. Best of IBTV Top 10 Aller Tijden: Verbindingsconcert 2020
 8. IBTV Mediavacatures
 9. Stichting Karrewiel Vacature – ACTUEEL!
 10. IBTV Visie en missie: waarom doen we wat we doen en wat willen we?
 11. Colofon: IBTV, wie zijn dat?
 12. Contact met ons? 

1. IBTV Oudejaarsreeks: Decembermaand TVmaand Voor de tweede keer nemen we je in december weer vier mooie avonden mee op een reis door Amsterdam Oost met warme televisie voor rond de open haard. Met muziek, amusement en goede gesprekken: drie talkshows, een groot concert en een live verslag van de kerstshow op het plein in de wijk. Abonneer je op onze TVGids (onderaan deze uitgave) en kom er alles over te weten.

Vrijdag 3 december 20:15 Talkshow Berbicara – My Pride, Queer life in Oost 

We pakken de draad weer op: eerst de documentaire ‘Queer Life in Oost’ waarin Amsterdammers praten met IBTV over seksualiteit en gender anno 2021. Van hun werk en privéleven in relatie tot hun geaardheid: waar lagen of liggen grenzen? Waar trokken anderen grenzen voor hen? Wat zijn of waren dilemma’s voor hen? Wat betekent de Pride voor ze? Een Amsterdams tijdsbeeld waarin onverbloemd gepraat wordt over wat vaak onnodig verborgen blijft. In de opvolgende live talkshow met ervaringsdeskundigen en prominente gasten praten we over haatincidenten gerelateerd aan seksuele geaardheid. Hoe zinnig is het om daarbij over ‘schuld’ te spreken? Verder stellen we de vraag of de Pride preken voor eigen parochie is. En kan kunst helpen bij de emancipatie van de LHBTQI+wereld? We kijken nu wat na aan half jaar de stand van zaken is. De Pride, en dan een stukje verder. In nauwe samenwerking met Civic Amsterdam.

Vrijdag 10 december 20.15 Talkshow Berbicara #MeToo In Oost

Het thema ‘#MeToo’ kwam al eerder aan bod bij IBTV. Nu pakken we door en spitsen we ons toe op Amsterdam Oost: hoe staat het daar eigenlijk met het ongepast benaderen van vrouwen en meisjes? Op straat? Op de werkvloer? Bij de gemeente? In de buurthuizen? Bij de bewonersinitiatieven? In de winkels? Op scholen? Waar begint ‘geweld’ eigenlijk? Praten mannen daar onderling eigenlijk over? Wij belichten #Metoo vanuit herkenbare invalshoeken van bij jou in de buurt. In samenwerking met Hear Me Now Amsterdam Oost.

Vrijdag 17 december ‘PartyBandNight’ 17 december 2021
Cultopia, partner van IBTV, maakt al meer dan tien jaar culturele avonden voor alle volwassenen in Amsterdam Oost en laat deze (soms) live uitzenden via IBTV op SALTO, Youtube en Facebook. In deze coronamaand is het niet mogelijk je live in de zaal uit te nodigen voor PartyBandNight. Maar net als in de herfst en winter 2020/2021 biedt IBTV de oplossing! We organiseren een mooi live concert met vier Amsterdamse bands die vooral vrolijke, uptempo muziek maken en brengen die live thuis in je huiskamer. Vorig jaar deden we dat ook en dat werd een echt kijkcijferkanon met meer dan 4.000 views. Mensen zoeken elkaar op via de chatfunctie en dansen op de muziek terwijl ze naar IBTV kijken op hun flatscreen en lekker luisteren op hun surround system. Een oppepper voor iedereen! Zo zijn we ooit begonnen in april 2020, meteen na de eerste lockdown. Dit wordt dan ook ons 25e livestreaming concert voor Amsterdam Oost.

IBTV Doc: ‘Wat is jouw status’. 
Korte documentaire over en met ongedocumenteerden in Amsterdam Oost. Zij zijn nog maar zelden zichtbaar gemaakt in dit stadsdeel. Met ASKV en vluchtelingenambassade PAO werken we met vijf ongedocumenteerden/statushouders aan een film over hun bestaan in Amsterdam. Hun activiteiten, hun dromen, hun hoop, hun belemmeringen. Zij werken zelf mee, voor en achter de schermen. De film gaat op 6 december in de avond in het Amsterdamse De Balie in première en wordt daarna meteen vertoond bij IBTV op SALTO, Youtube en Facebook.

2. IBTV Doc ‘My Pride – Queer gekozen voor Amsterdams Buurt Film Festival

De succesvolle IBTV Doc ‘My Pride – Queer verhalen uit Oost’ dingt op 11 december mee naar de hoofdprijs van het Amsterdams Buurt Film Festival. Wil je de documentaire alvast zien? Klik dan hier Wil je het festival live bijwonen? Klik dan hier!

3. Open Oost Winterfeest – Samen Verder

Op het Indische Buurt Festival in september beloofden we het al: SAMEN VERDER! Op woensdag 22 december komt de Indische Buurt weer samen voor een mooie kerstmarkt tijdens het Winterfeest. Samen met Civic Amsterdam organiseren we een gezellig en warm samenzijn met bewonersinitiatieven, muziek en gezelligheid. Je kunt ook alles live volgen bij IBTV – onze sterreporters zorgen dat je niets hoeft te missen. Wegens de coronasituatie is de programmering nog *onder voorbehoud, maar voor nu ziet het er zo uit:

Programma:
12.00 – 17.00 initiatievenmarkt met veel activiteiten
12.30 Opening
12.00 – 16.00 Kidsplein
12.00 – 17.00 Winterpodium
17.30 – 19.30 Herberg van de Wijk Dinnershow – ‘Niemand hoeft met kerst alleen te zijn’ met een driegangenmenu voor 1 euro. Met live entertainment: kleinkunst, muziek, performance, meezingers, allemaal acts uit Oost.

*IBTV zendt op 22 december hoe dan ook een mooi live programma uit met veel muziek, gesprekken met initiatiefnemers en actieve bewoners uit Oost!

4. Studio De Waaier

Sinds deze maand heeft IBTV een eigen stek; in de Waaier aan het Obiplein 115 in Oost. Werken aan programma’s, lekker loungen en brainstormen én.. live programma-opnames maken in het fraaie auditorium! We hebben de inrichting bijna af. Heb jij leuke of handige meubeltjes over hebben; we halen ze graag bij je op. Uiteraard ben je altijd bij ons welkom voor een bakkie of om je ideeën aan ons voor te leggen! 

5. IBTV Talkshow Berbicara: terugblik Project Strong

‘Laat je niet melden, meldt zelf!’ Maandag 15 november was de kickoff van de Week tegen Kindermishandeling vs. de universele Rechten van het Kind. IBTV maakte naar aanleiding daarvan voor Stichting Sterk van Sjieka van Rooijen deze talkshow waarin we met elkaar gingen kijken wat zich afspeelt met betrekking tot het fenomeen kindermishandeling. Een tafel vol experts als Cees Hoefnagels en Mavis Manu ging in gesprek met ervaringsdeskundigen. Wat is kindermishandeling, wat kan je zelf doen? De kern van deze talkshow is dat jij of iemand in je omgeving bewust wordt van wat je meemaakt of hebt meegemaakt, om zo je leven lichter te maken. Want daar hebben kinderen recht op, conform het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind – IVRK. Groot Europees onderzoek onder 16 jarigen heeft aangetoond dat 19 % van de Nederlandse kinderen weinig of niets weet van deze kinderrechten! Dit houdt ook in dat volwassenen de rechten van kinderen niet kunnen bewaken omdat zij zelf niet geïnformeerd zijn over deze rechten. 
                                                               KIJK HIER TERUG

6. IBTV: jouw wijk jouw programma!

We maken TV vanuit Oost voor heel Amsterdam en zijn 24/7 on demand en ook elke weekdag van 19.00 tot 22.30 online te zien met onze nieuwste programma’s.
NIEUW! SINDS OKTOBER 2021 ZIJN WE OOK TE ZIEN IN JE HUISKAMER OP SALTO TV! (via de kabel, de SALTO-app en de website).

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube:
IBTV Indische Buurt (ook via Kanaal 201 op TV bij KPN of XS4all). Word gratis abonnee van ons YouTubekanaal en mis niks!
Bij SALTO: Op alle Amsterdamse TV-pakketten: Ziggo Kanaal 325, KPN Kanaal 1423 en Telfort Kanaal 38
HIER! SALTO CARROUSEL – ONZE SHORTS VAN 5 MINUTEN!

Op Instagram REELS:klik hier IBTV
Op Facebook: klik hier @IBTVWord volger van IBTV en mis niks!
Onze website: klik hier IBTV
Volg ons nieuws ook via Twitter: IBTV

IN VOORBEREIDING: IBTV LIVE: MUZIEKSLEUTEL VERBINDINGSCONCERT – IBTV SHOWCASE WEEKEND MET PUBLIEK – SALTO CARROUSEL – EN ONZE BUURTSOAP!

7. Best Of IBTV Top 10 Aller Tijden

Kijk op ons IBTV kanaal

BEST OF IBTVAlle shows zijn te zien op YouTube, Facebook en SALTO
1. Verbindingsconcert! De dagen worden weer langer dus kijk heerlijk terug naar deze hartverwarmende avond vol met compassievolle gasten en stomende muziek van december vorig jaar!
2. IBTV Doc My Pride: queer verhalen in Amsterdam Oost ONZE INZENDING VOOR HET ABFF 2021
3. NIEUW BINNEN IN DE TOP 10: IBTV Talkshow Berbicara PROJECT STRONG 
4. IBTV Interview Waarom is vaccineren moeilijk voor velen?
5. IBTV Jampot JazzJam De beste latin, salsa en pop uit Amsterdam, live vanuit Studio StayOkay Oost.
6. The Pheromones Live. Vetste concert ooit bij IBTV! Eigen opnames door de band.
7. IBTV Die Mango Showmet Arie Koomen en Johan van Gulik.
8. IBTV Doc: Eén tegen Eenzaamheid. Ook in jouw wijk zijn mensen eenzaam. Hoe hebben ze dat opgelost?
9. IBTV Dichter Bij Ons #2 Levendige show met Sassy Smit: live dichters, muziek, kleinkunst.
10. IBTV In Concert Erik & Amber Het bekende jazzduo in topvorm, live vanuit Thuskomme.

8. IBTV mediavacatures

IBTV heeft per direct werk voor jou. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s. Talkshow Berbicara, IBTV Doc en Cultopia Live wachten op jou! Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je.

RESEARCH REDACTEUREN! Voor onze eigentijdse én onze historische documentaires en podcasts zoeken wij researchers. Wil jij de diepte in duiken namens ons? Dan ben je welkom bij onze redactie! Uren en verdienste in overleg. Met name ZZP-ers worden gevraagd te reageren. Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

VOXPOP PRESENTATOR Maakt filmpjes in de wijk, maakt stand ups, interviewt de bewoners en verslaat onze live winter- en zomerevents. Werk samen met een top projectleider en fijne cameramensen! Verdiensten in overleg. Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

AMBASSADEURS (3). Netwerkers gezocht met kennis van media en het gemeentelijk gremium. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows! Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

9. Vacatures Stichting Karrewiel

Voor de mooie projecten van Stichting Karrewiel: vette klus voor een Fondsenwerver/commercieel medewerker op percentagebasis.
Werft budgetten bij alle soorten bronnen (van lokaal tot internationaal, van fondsen tot sponsoren) of verkoopt reclametijd/spotjes aan ondernemers en IBTV. Uitgebreide uitgeselecteerde fondsenlijst voor handen. Mail naar: stichting.karrewiel@gmail.com of IBTV@XS4all.nl en we reageren meteen!

10. Visie en missie

IBTV is een bewonersinitiatief. We zijn een communityzender voor de stad Amsterdam die uitzendt vanuit Oost en die kiest voor de thema’s cultuur, inclusie, communityvorming, armoedebestrijding en duurzaamheid. We maken daarbinnen de meest urgente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en halen getalenteerde podiumkunstenaars over het voetlicht. Dat doen we op onafhankelijke basis en samen met de Amsterdammers. Want het recht op het zenden en ontvangen van informatie is primair van ons, de bewoners.

Spannend. We maken dat wat nodig is om te vertellen ook graag spannend. We baseren onze programma’s daarom op bekende televisieformats en kleden die lekker eigenwijs aan. We werken crossmediaal en on demand en maken daarbij heel graag gebruik van wat bewoners willen laten zien. Laat ons dus weten of we je kunnen helpen met het maken van je eigen show, film of filmpje!

VRIJHEID VAN INFORMATIE: IBTV gaat in 2022 verhuizen naar haar website. Draaien op eigen servers zonder afhankelijk te zijn van de Tech 5 – dat is ons ideaal. Tot die tijd komen we bij je via Salto, Facebook, Youtube en Instagram Reels.

Meer weten? Meedoen? Mail naar Cultopia@XS4all.nl!

Kijk hier terug

Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen uit het hart van deze volkswijk on the rise. IBTV zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!
IBTV: KIJK ON DEMAND, ZONDER QR-CHECK :-)!

11. Colofon: Wie maakt IBTV?

Productiehuis Cultopia:
Hoofdredacteur/producent: René Janssen.
Projectleider: Isi Odia.
PRmanager: Jessica De Wal.
Office Management: Roelien Benjamins.

Redactieteam:
Selman Aqiqi, Anis Babai, Roelien Benjamins, Irina Kulyutnikova, Rens van der Linden, Rendy Nijman, Marcel Ozymantra en Sassy Smit.
Presentatoren: Selman Aqiqi, Sassy Smit.
Redacteur Kunst & Cultuur: Sassy Smit.
Redacteur Jeugd & Jongeren: Rendy Nijman.
Redacteur Groen & Duurzaam: Rens van der Linden.
Vormgever: Marcel Ozymantra.
Mentale steun: Siebe De Pigning, Macaroni, Ling De Pigning & Naamloos.

Productieteam:
Projectmanager: Isi Odia.
Opnameleiding: Sassy Smit.
Productie-assistenten: Irina Kulyutnikova, Rendy Nijman.
Setdresser: Roelien Benjamins. 
Geluid: Maarten Troost, Manuel Tusveldt

Streaming, Beeld, Geluid & Licht (partner): 
Limmerick Geluid, Licht en Video

Siebe de Pigning zegt: Ik ga lekker uitwaaien in studio de Waaier

Adviezen:
Communicatieadvies: Ria Maliepaard, De Sociale Zaak
Organisatieadvies: Erik van de Langkruis, Civic AmsterdamComité van Aanbeveling: Reinier Nieuwenhuis, Rob van Veelen.

Met speciale dank aan Communitycentrum De Meevaart en StayOkay Oost/Bar Restaurant The 5th voor hun gastvrijheid.

12. Contact
Opmerkingen, nieuws of meedoen? Mail de redactie: ibtvredactie@xs4all.nl

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube:
IBTV Indische Buurt (ook via Kanaal 201 op TV (bij KPN of XS4All). Word gratis abonnee van ons YTkanaal en mis niks!
OP SALTO: Op alle Amsterdamse TV-pakketten: Ziggo Kanaal 325, KPN Kanaal 1423 en Telfort Kanaal 38
SALTO CARROUSEL – SHORTS VAN 5 MINUTEN: HIER!

Op Instagram REELS: IBTV
Op Facebook: @IBTV Word volger van IBTV en mis niks!
Onze website: IBTV  
Volg ons nieuws ook via Twitter: IBTV

IN VOORBEREIDING! IBTV LIVE: MUZIEKSLEUTEL VERBINDINGSCONCERT – IBTV SHOWCASE WEEKEND MET ZAALPUBLIEK – SALTO CARROUSEL – EN ONZE BUURTSOAP NATUURLIJK!

Nog meer weten over IBTV?
Check hier voor meer informatie over de achtergronden.

Wil je een uitzending bijwonen? Dat kan, coronaproof en op donatie. Check alle evenementen op Facebook bij @ibtvwijk en meld je daar aan, of mail je belangstelling naar cultopia@xs4all.nl! Enne… bezoek ons gerust in Studio De Waaier (Obiplein 115) of mail ons je film- of Tv-ideeën, want jij doet mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s