No. 43, Kersttijd in Lockdown – Hoop, Fabels en Feiten in Oost

Voor de volledige IBTVgids

Welkom bij IBTVGids nummer 43! 
Amsterdam Oost in lockdown en toch kerst vieren? Natuurlijk kan dat bij ons dus we hebben veel feestelijks voor je de komende twee weken. Maar er is ook een lockdown met veel vragen en nieuwe uitdagingen. In drie mooie live-uitzendingen met ook veel muziek halen we je naar de studio om daarover te komen vertellen. En waar kan je als Amsterdammer eigenlijk steun vinden, of juist steun bieden aan je medebewoners? Kom kijken vanaf woensdag, om 13.30! Live vanuit IBTV Studio De Waaier aan het Obiplein. 

Maar dat is nog niet alles. 2021 zit er alweer bijna op en IBTV kan terugkijken op een flink aantal hoogtepunten. Wat denk je bijvoorbeeld van PartyBandNight, ons topconcert van afgelopen vrijdag met Lilian Day Jackson (ex-Spargo)? Of IBTV’s Berbicara Talkshow Project STRONG, onze IBTV DOC Eén tegen eenzaamheid, het Indische Buurt Festival2021IBTV DOC MyPride – Queer Life in Amsterdam Oost, onze inzending naar het Amsterdams BuurtFilm Festival, of het aangrijpende IBTV DOC I AM – Verhalen Op Armoede, Manti’s Story?

Inhoud IBTVGids 43

  1. IBTV Live Open Oost CoronaTalks – Samen Verder vanaf woensdag 22 december
  2. IBTV: Jouw wijk Jouw programma
  3. De Lichtjes van de Javastraat: binnenkort via dronebeelden bij IBTV!
  4. IBTV KIJKTOP10 2021
  5. IBTV Mediavacatures
  6. Bestuursleden gezocht Stichting Karrewiel – Afscheid van onze voorzitter
  7. Visie en missie
  8. Colofon: Wie maakt IBTV?
  9. Contact

IBTV: Je denkt het pas als je het ziet!

1. Live bij IBTV: Open Oost CoronaTalks – Samen Verder vanaf woensdag 22 december 2021
IBTV/Cultopia en Civic presenteren vanaf 22 december Open Oost CoronaTalks – Samen Verder (kijklink). Een middagvullende uitzending waar buurtinitiatieven, bewoners, bestuurders en ondersteuners worden uitgenodigd om in ongedwongen setting met elkaar te spreken, hun hart te luchten in deze crisistijd én met jou te luisteren naar het leukste entertainment dat er is. We noemen eventjes Orville Breedveld, Agnes Geneva, Duo Van Piekeren en Jan Wouter Oostenrijk!

Maar we zitten in die lockdown en we zijn erg benieuwd naar wat jij er als bewoner allemaal van vindt. Testen, prikken, boosteren – ook als je het zou willen, dan gaat dat allemaal nog niet zo makkelijk. IBTV loopt daarom deze dagen door Oost om jouw verhalen op te pikken. Wat vindt jij? Waar zit je twijfel? Weet je wel genoeg om keuzes te maken? Is die nare lockdown wel zo nuttig? Of vind je dat iedereen ‘gewoon’ die prikken moet gaan halen? Open Oost CoronaTalks is er voor jou.

Coronatalks #3, 26-2-2021, ondernemersspecial

IBTV zendt alles live uit via Youtube IBTV Indische Buurt en Facebook IBTVwijk. Muziek, reportages uit de zaal en gesprekken vanaf onze bank naar jouw bank! Onze host is Esther van der Voort en onze co-host is niemand minder dan Jacky Andrews.

Dus tune live in bij ons op woensdag vanaf 13.30 uur. Voorzitter van de bestuurscommissie Gemeente Amsterdam Oost, Maarten Poorter, opent dan een middag vol gesprek, muziek en filmpjes uit Amsterdam Oost. Op 28 december vervolgen we CoronaTalks om 20.15 met een jongerenspecial (kijklink) en daarna op woensdag 29 december, weer om 20:15 met alles over prikken, testen, boosteren en de lockdown: wat zijn fabels en wat zijn feiten? (kijklink). GGD, OLVG Oost, beleidsmakers en bewoners, pro en contra, gaan met elkaar in gesprek. Niet te missen!

2. De Lichtjes van de Javastraat – Je kunt nog meedoen met de actie!
          – Javalichtjes-Dronefilm binnenkort bij IBTV

Woon jij in de Javastraat? Dan kan je gratis lichtjes krijgen via je straatmanager. Hang ze aan je balkon of aan je gevel en help mee de straat op te fleuren! Help je ook mee om tijdens de donkere maanden de Javastraat extra gezellig te verlichten? Aanmelden kan per email via samenindejavastraat@gmail.com. En wisten jullie ook dat er een timer op de kerstverlichting zit om het aantal branduren te besparen? #javastraat #javakaart #kerstverlichting

Waarom plaatst IBTV dit bericht? Omdat wij veel van die lichtjes al gefilmd hebben vanuit de lucht! Onze eerste dronebeelden zijn binnengekomen via een goede IBTVvriend. Unieke beelden van hoog boven het hart van de wijk – zie Oost zoals je het nog maar zelden zag!


                                               Klik HIER voor een voorproefje

Mooi hè? Binnenkort zie je de hele film. Abonneer je gratis op ons Youtbekanaal en mis niks!

3. IBTV Jouw wijk Jouw programma: wat is er deze week te zien?
Op IBTV Youtube en Facebook, Live vanuit IBTV Studio De Waaier aan het Obiplein:
Woensdag 22 december 13.30 – 16.00 IBTV Live Open Oost CoronaTalks – Bewoners in beeld!
Dinsdag 28 december 20.15 – 21.30 IBTV Live Open Oost CoronaTalks – Jeugd & Jongeren
Woensdag 28 december 20.15 – 21.30 IBTV Live Open Oost CoronaTalks – Fabels & Feiten


OP SALTO TV zenden we elke zaterdag onze premières uit om 00.00, 16.00 en 22.00.
Programma 1e Kerstdag:
00.00 Die Mango Show met Luan Bulakesj (vanaf nu exclusief bij IBTV!)
16.00 The Mutitions Live bij IBTV’s PartyBandNight – Coole improv van het hoogste niveau
22.00 Lilian Day Jackson and The Rosa Kings Live bij IBTV’s PartyBandNight – Funky hits!

KIJKTIP: IBTV SALTO CARROUSEL: HUMOR, FICTIE, SKETCHES EN VLOGS! Op SALTO 2 op kanaal 1424 of on demand via Salto.nl draaien er elk uur wel enkele KORTE filmpjes van IBTV. Check it out als je eens lekker vermaakt wil worden!

IBTV kan je hier bekijken:
Op YouTube: IBTV Indische Buurt (via je mobiel of laptop óf via kanaal 201 op je digitale TV (bij TV via KPN of XS4all). Word gratis abonnee en mis niks!
Op alle Amsterdamse TV-pakketten:
OP SALTO: Ziggo kanaal 325, KPN kanaal 1423 en Telfort kanaal 38
Op Facebook: @IBTVWord volger van IBTV en mis niks!
Op Instagram REELS:klik hier IBTV
Op Twitter: klik hier IBTV
Onze website:klik hier IBTV

We maken TV vanuit de wijk voor heel Amsterdam en zijn 24/7 on demand en wekelijks ook met (live) TVpremières te zien. Volg ons op Youtube IBTV Indische Buurt of Facebook @IBTVwijk en mis niets. BINNENKORT BIJ IBTV: IBTV VANUIT DE LUCHT! HOGEROP: DRONEFILM INDISCHE BUURT, DECEMBER – IBTV JAZZJAM LIVE 15 JANUARI 20.15 – IBTV DOC VECHTEN VOOR WAARDE 3 FEBRUARI 20.00 – IBTV/MUZIEKSLEUTEL VERBINDINGSCONCERT: IN FEBRUARI! – IBTV SHOWCASE WEEKEND MET PUBLIEK – BUURTSOAP!

4. IBTV KIJKTOP10 2021!

BEST OF IBTVZe zijn bekend, de 10 meest bekeken IBTVprogramma’s van 2021! Check de lijst. Alle shows zijn on demand terug te kijken op YouTube, SALTO en  Facebook.
1. PartyBandNight! Lilian Day Jackson stal de show en daarna kregen we ook nog de formidabele Mutitions. Meteen de best bekeken show van 2021!
2. The Arthurs Live bij IBTV Unieke Amsterdamse band timmert internationaal aan de weg
3. IBTV Dichter Bij Ons #2  Superlevendige show met Sassy Smit: live dichters, muziek, kleinkunst!
4. IBTV DOC My Pride: queer verhalen in Amsterdam Oost ONZE INZENDING VOOR HET ABFF 2021. Winnen we die publieksprijs? Volg @IBTVwijk op Facebook en je weet het!
5. IBTV Die Mango Show met Arie Koomen en Johan van Gulik vanuit de Salto-studio
6. IBTV Doc: Eén tegen Eenzaamheid. In jouw wijk zijn ook mensen eenzaam en daar vertellen ze over in deze indringende documentaire. En zeker ook over hoe ze hier uit zijn gekomen.
7. IBTV Coronatalks Jongerenspecial. Mooie uitspraken van jonge mensen en hele toffe muziek.
8. IBTV Jampot JazzJam De beste latin, salsa en pop uit Amsterdam, live vanuit Studio StayOkay Oost.
 9. IBTV STRONG Talkshow in het kader van de Week van het Kind. Onthullend, open, direct.
10. IBTV DOC Manti’s Story Indringende documentaire over Manti Camara. Een ongelofelijke reis langs gangs, Burberry truitjes, pinautomaten en hulploketten. 

5. IBTV Mediavacatures

IBTV heeft per direct werk voor jou. Wij maken Amsterdamse on demand TV met landelijke uitstraling met eigenzinnige, opbeurende, verdiepende en gedurfde programma’s. IBTV Weekly, Talkshow Berbicara, IBTV Doc en Cultopia Live wachten op jou! Resultaatgericht maar in goede sfeer werken in hartje Amsterdam en met ons mee kunnen groeien, dat bieden we je.

RESEARCH REDACTEUREN! Voor onze actuele talkshows en voor onze eigentijdse én onze historische documentaires en podcasts zoeken wij betaalde researchers. Wil jij de diepte in duiken namens ons? Dan ben je welkom bij onze redactie! ZZP-Uren en verdienste in overleg. Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

(VOXPOP) PRESENTATOR: GEVONDEN! Topper Jacky Andrews is ons team komen versterken. Deze maand had ze haar vuurdoop bij PartyBandNight. En tot genoegen! Je gaat veel meer van haar zien.

AMBASSADEURS (3). Netwerkers gezocht met kennis van media en cultuur en/of het sociaal domein. Actief promoten van IBTV, representatie. Beloning: bedrijfsuitjes, etentjes en je bent gast bij alle live shows! Stuur een mail naar IBTV@XS4all.nl en we nemen meteen contact op.

6. Bestuursleden voor Stichting Karrewiel
Stichting Karrewiel uit Amsterdam Oost is de thuishaven van vier mooie projecten: Indische Buurt TeleVisie, Vrouwencommunity Oost, de beweging I Am/In Arren Moede en Esra Sakir-de Film. Onze voorzitter zit aan het eind van haar afgesproken termijn. Wij danken Lieke Thesingh voor haar fantastische inzet bij het maken onze eerste pasjes. Nu is het tijd voor een opvolger: wie o wie? Meer weten? Heb je een goede tip? Mail naar IBTV@XS4ALL.NL en we nemen meteen contact op.

Voor de mooie projecten van Stichting Karrewiel: vette klus voor
een fondsenwerver/commercieel medewerker op percentagebasis.
Werft budgetten bij alle soorten bronnen (van lokaal tot internationaal, van fondsen tot sponsoren) en verkoopt reclametijd/spotjes voor Indische Buurt TeleVisie. Uitgebreide uitgeselecteerde fondsenlijst voor handen. Meer weten? Mail officekarrewiel@xs4all.nl of IBTV@ibtvwijk

7. Visie en missie

IBTV is een bewonersinitiatief. We zijn een communityzender. Een omroep voor de stad Amsterdam die uitzendt vanuit haar eigen studio in Oost, de Waaier, en die kiest voor de kernthema’s inclusie, communityvorming, armoedebestrijding, duurzaamheid en cultuur. We maken daarbinnen de meest urgente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en halen getalenteerde kunstenaars over het voetlicht. Dat doen we op onafhankelijke basis en altijd samen met onze stadgenoten. Want het recht op het zenden en ontvangen van informatie is primair van ons, de bewoners. En dat recht, dat pakken we.

Spannend. We maken dat wat nodig is om te vertellen ook graag spannend. We baseren onze programma’s daarom op bekende televisieformats en kleden die lekker eigenwijs aan. We werken crossmediaal en on demand en maken daarbij heel graag gebruik van wat bewoners willen laten zien. Laat ons dus weten of we je kunnen helpen met het maken van je eigen show, film of filmpje!

VRIJHEID VAN INFORMATIE: IBTV gaat in 2022 verhuizen naar haar website. Draaien op eigen servers zonder afhankelijk te zijn van de Grote Tech 5 – dat is ons ideaal. Tot die tijd komen we bij je via SALTO, Facebook, Youtube en Instagram Reels.

Meer weten? Meedoen? Mail naar Cultopia@XS4all.nl!

Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen uit het hart van deze volkswijk on the rise. Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!

IBTV: ON DEMAND, ZONDER VRAGEN!

Colofon: wie maakt IBTV?

Productiehuis Cultopia:
Producent: René Janssen
Projectleiding: Isi Odia
Officemanager: Roelien Benjamins
PR: Jessica De Wal
Vormgever: Marcel Ozymantra
Productieleiding: Tosca Schutte

Omroep IBTV: (IBTV Studio De Waaier, Obiplein 115, Amsterdam Oost):

Hoofdredacteur: René Janssen
Redactie: Jacky Andrews, Selman Aqiqi, Roelien Benjamins, Rendy Nijman, Marcel Ozymantra, Sassy Smit
Presentatoren: Jacky Andrews, Selman Aqiqi, Sassy Smit, Esther van der Voort
Redacteur Kunst & Cultuur: Sassy Smit
Redacteur Jeugd & Jongeren: Rendy Nijman
Mentale steun: Siebe De Pigning & Macaroni
Mentale steun (binnenkort): Ling De Pigning 1& 2

Productieteam:
Samenstelling/regie: René Janssen
Opnameleiding: Sassy Smit
Setdresser: Roelien Benjamins

Editor: Mitchell Meulenbergs
Productie-assistent: Sammy Frenkel, Irina Kulyutnikova
Geluid: Maarten Troost

Camera: Matthijs Plat
Fotografie: Anis Babai
Techniek (onze vaste partner): 
Limmerick Geluid, Licht en Video

Siebe zegt: “Test Booster Prik – De slimste dat ben ik!”

Adviseurs:
Communicatie: Ria Maliepaard, De Sociale Zaak
Organisatie: Erik van de Langkruis, Civic Amsterdam

Comité van Aanbeveling: Reinier Nieuwenhuis, Rob van Veelen.
 
Met speciale dank aan Communitycentrum De Meevaart en Bar Restaurant The 5th/StayOkay Oost voor hun gastvrijheid.

IBTV/Cultopia is een project van Stichting Karrewiel. Zowel de stichting als de omroep heeft haar thuishaven aan het Obiplein op nr. 115, in de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Karrewiel en IBTV houden daar kantoor, op nr. 41 op de 2e verdieping. Op de begane grond bevindt zich ook IBTV Studio De Waaier waar onze live shows vandaan komen.

Wil je een uitzending bijwonen? Dat kan, coronaproof en op donatie. Check alle evenementen op Facebook bij @ibtvwijk en meld je daar aan, of mail je belangstelling naar cultopia@xs4all.nl! Enne… mail ons absoluut je film- of TV-ideeën, want jij doet mee! Of nog beter: kom gewoon langs in onze studio aan het Obiplein 115 voor een kop koffie en een goed gesprek over wat jij bij ons op de buis wilt brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s