No. 44 – Amsterdammers aan het roer

Voor de volledige IBTVGids

1. Welkom bij IBTVGids nummer 44! – Redactioneel.

‘Kunst – Democratie – Wonen – Zorg – Onderwijs – Inclusie – Klimaat – laten we onze kernwaarden weer in eigen hand nemen.’ Zo luidde een post op Insta die de IBTVredactie laatst op @ibtvwijk plaatste. Hoe groter de wereld wordt, hoe dichter bij huis de Amsterdammer het zoekt. Coöperaties zien het licht. Lokale politiek roert zich. Broedplaatsen pakken terrein terug. ‘The Right To Challenge’ wordt een vaste waarde. Lokale media wordt daarom steeds belangrijker. We doen daar graag aan mee.
IBTV was druk, erg druk de afgelopen vijf weken. Een nieuwe IBTV Doc  ging in première in de Balie, we deden mee om de hoofdprijs én de publieksprijs op het Amsterdam Buurt Film Festival, we maakten drienieuwekorte films, zonden maar liefstvijflivepopconcerten  uit en twee intensieve live talkshows zagen het licht. Op Salto Amsterdam boden we de Amsterdammers op zaterdagen 15 programma’s van een half uur aan én maar liefst 30 ‘shorts’ (korte filmpjes van rond de 5 minuten) in de Salto-carrousel. We blikken daar op terug in deze gids maar we blikken ook vooruit: wat gaan we doen in dit kwartaal? Van alles. En je weet; we houden in de gaten wat jíj wilt.

IBTV: Je ziet het pas als je het weet!

INHOUDSOPGAVE
1. Redactioneel

2. IBTV CORONADEBATTEN: Fabels & Feiten, Samen Verder en Hoge Omes in gesprek met Amsterdammers.
3. IBTV in De Balie en op het Amsterdams BuurtFilm Festival
4. BEST OF IBTV KIJKERSTOP 10 VAN 2021! Wat vonden jullie het mooiste, het beste, het heftigste?
5. IBTV deze winter: Vechten voor Waarde, Verbindingsconcert en IVAO 2022.

IBTV Studio, foto Erna Leusink

2. IBTV CORONADEBATTEN: Fabels & Feiten, Samen Verder en Hoge Omes.
Twee live Coronagesprekken organiseerden we in december. Na de lockdown halverwege die maand was de Amsterdamse ‘vibe mood’ niet best en namen de vragen over nut en noodzaak van boosters en beperkingen toe, net als het aantal Omikronbesmettingen. Tijd dus om de bewoners aan het woord te laten. Op 22 december nodigden we bij CoronaTalks Samen Verder acht sleutelfiguren uit Oost aan tafel om hun zorgen én oplossingen te delen met de kijker, onder leiding van host Esther van der Voort. In onze eigen Studio De Waaier streden ernst en emotie om de voorrang. Samen Verder gaan bleek toch de eindconclusie, hoe diep sommige delen van onze stad ook weggezonken zijn in coronatijden. Orville Breedveld, Agnes Geneva, Van Piekeren en Jan Wouter Oostenrijk raakten de kern met hun live optredens om de gesprekken heen. Gemaakt in samenwerking met Civic Amsterdam en met dank aan Gemeente Amsterdam Oost.

KIJK HIER NAAR DE HELE SHOW.

Foto, Erna Leusink

Bij CoronaTalks Feiten & Fabels ging het er stevig aan toe. Amsterdams OMTlid Menno de Jong en publicist Natasja van Loon gingen stevig in discussie met bewoners Rogier Rumke van Corona Middenweg en Maurice.nl, fotograaf Erna Leussink, schrijver Henna Goudzand en Tawfik Ibrahim van de Egyptische Vereniging over de twijfels die de laatsten hebben bij het huidige coronabeleid. Marja Remesan, GGDvoorlichter Wijkvaccinatie gaf aan vooral ook veel meer naar de twijfelende Amsterdammers te willen luisteren. Jacky Andrews van het Evangelie van Het Blije Ei wees ons op het onontbeerlijke optimisme dat we moeten blijven toepassen. Aurora Guds en Mocotó Beat zorgden voor de verbindende optredens.

3. IBTV in De Balie en op het Amsterdams BuurtFilm Festival
Spannend: IBTV mocht voor het eerst bij een debat op 6 december in De Balie een documentaire laten zien bij een avond over ongedocumenteerden. Op vraag van ASKV, met en over deze mede-Amsterdammers. Wat bezielde hen om naar Nederland te komen, en wat hebben ze te bieden? Deze vragen stonden centraal op een mooie complete avond onder leiding van Chris Keulemans.

KIJK HIER NAAR DE IBTV DOC Duizend en één Dagen.

Nog spannender; zouden we winnen bij het ABFF op 11 december in de OBA? Onze IBTV DOC My Pride, Queer Leven In Oost kwam ver, heel ver, maar redde het net niet. Wij denken zelf dat we zesde werden bij de algemene prijs maar bij de publieksprijs weten we het wel officieel: we werden tweede van de 26 inzendingen. Dank iedereen die ons gesteund heeft! De documentaire is persoonlijk, ontroerend, pijnlijk en relevant. Dankzij het lef van de geïnterviewden en de agogische inbreng van Civic Amsterdam kwamen we samen tot een mooi resultaat.

KIJK HIER NAAR DE IBTV DOC My Pride; Queer Leven In Oost.

4. Best Of IBTV YouTube KijkersTop 10 2021*

BEST OF IBTV

Alle shows zijn te zien op YouTube en Facebook en op SALTO.

1. Project STRONG IBTV’s Talkshow Berbicara. De winnaar. Praten over geweld tegen kinderen beroerde onze kijkers in 2021 het meest. Wij feliciteren stichting STERK uit Amsterdam Oost met dit mooie resultaat.

2. IBTV’s Jampot Summertime Van Miles Davis tot Michael Jackson: waar sessieleider Olaf Keus 15 Amsterdamse topmuzikanten toe kan verleiden spreekt iedereen aan.

3. Dichter Bij Ons #2 Wat Sassy Smit allemaal bij IBTV doet is van grote waarde, maar deze avond spande volgens de kijkers wel de kroon in 2021. Haar formatmix van poëzie, muziek en theater sloeg erg aan bij ons publiek.

4. IBTV Doc Eén tegen Eenzaamheid Eenzaamheid beroert de Amsterdammer. Veel mensen bezochten deze documentaire van Isi Odia met inbreng van Civic. IBTV houdt dit thema zeker vast.

5. My Pride IBTV’s Talkshow Berbicara over inclusie over alle mogelijke keuzes op het gebied van gender en seksualiteit maakte veel los. Een open gesprek, ter vervanging van Pride Oost 2021.

6. 4 Mei Herdenking Monumentale uitzending rondom de Nationale Dodenherdenking. Toespraken optredens en tafelgesprekken door jong, oud, wit, zwart in een fantastisch decor. Herdenken in het nu loont.

7. Indische Buurt Festival Promoshow Vrolijke gesprekken met initiatieven, waarom eigenlijk Samen Verder en natuurlijk heeeel veel rock ’n roll van The Boogie Dogs! 

8. Die Mango Show met Arie Koomen en Johan van Gulik Hij zit bij ons! Dario di Mango’s nieuwe shows zijn vanaf nu exclusief bij IBTV te zien. Terecht, zijn show met Arie Koomen staat in onze KijkersTop 10 van 2021.

9. PartyBandNight #2 Dubbelconcert! Nog maar net bij ons op Youtube en nu al in de Top 10: Lilian Day Jackson en Olaf Keus en hun top partyband en daarna The Mutitions, geweldige funky slide improv.

10. CoronaTalks Feiten & Fabels Natuurlijk in de Top 10 want actueel, en heftig: bewoners uit Oost halen verhaal omtrent corona bij het Amsterdamse OMT en GGD. Kijken!

*IBTV maakte in 2021 95 eigen talkshows, documentaires, concertuitzendingen, poëzieshows, korte filmpjes en reportages en publiceerde deze op YouTube, Salto Amsterdam en Facebook. Ze werkte daartoe samen met meer dan 40 sociaal maatschappelijke en culturele initiatieven uit Amsterdam Oost.

5. IBTV deze winter: Vechten voor Waarde, Verbindingsconcert en IVAO 2022.
Eindelijk gaat het gebeuren; op 3 februari gaat de IBTV Doc Vechten voor Waarde in première. Weliswaar eerst fysiek voor een selecte groep Amsterdamse politici, de top van de Nederlandse fondsenwereld en prominente volgers van het sociale domein, maar is daarna ook meteen te zien op YouTube, Salto en Facebook. Die voorvertoning is niet voor niets; experts spreken zich in de doc namelijk duidelijk uit over een controversieel onderwerp. Het is een keihard statement om de sleutelfiguren van bewonersinitiatieven  te vergoeden voor hun nu nog vrijwillige diensten. Wat maakt hen professional? Gemaakt in opdracht van De Verrijkers.  Klik hier voor de trailer.

Gratis voedselverstrekking door Life & Style, lokatie Vonk

Ook in februari zenden we weer het Verbindingsconcert uit, al of niet met publiek. Stichting Muzieksleutel programmeert muzikanten die zich verbonden hebben aan de muziekwens van palliatieve patiënten van het A-UMC en het VU. Zij kijken ook live mee naar de uitzending.

KLIK HIER VOOR HET VERBINDINGSCONCERT VAN VORIG JAAR!

Op 8 maart doen we weer verslag van de zevende Internationale Vrouwendag Amsterdam Oost en we zenden het traditionele debat live uit. Het thema dit jaar is Man-VrouwSolidariteit (Hier blijf je up to date over Internationale Vrouwendag Oost). KIJK HIER NAAR DE UITZENDING VAN IVAO 2021

Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen uit het hart van deze volkswijk on the rise. Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!

Siebe de Pigning Zegt: “OMT, GGD, BoosterZee – Doe ik mee?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s