No. 45, Iedereen Hoort Erbij

IBTVGIDS: Gooi die deuren open!!

1. Welkom bij IBTVGids nummer 45! – Redactioneel 

De actualiteit laten wij normaal altijd even sudderen. Auto Rijdt Tegen Boom is nu eenmaal niet zo ons ding. Maar als op één van onze themagebieden, Inclusie, de realiteit hard toeslaat pakken we de handschoen op. Iedereen Hoort Erbij – vrouwen, eenzamen, critici, twijfelaars, queer, ideeënrijken, artiesten en kroegbazen, en wel precies zoals zij dat zelf willen. Dat is totaal niet vanzelfsprekend. We bouwen de komende weken en maanden daarom een TVhuis waar iedereen wel welkom is en waar we samen op zoek gaan naar hoe we de deuren in Amsterdam overal open kunnen gooien. Niet in de laatste plaats met de Gemeenteraadsverkiezingen van 16 en 17 maart in het vooruitzicht. Al die live talkshows en nieuwe documentaires bespreken we in deze TVGids.
We waren ook weer busy de afgelopen weken. Kroegen & Kunstenaars, de grote verliezers van de maatregelen, doen we hier eer aan; bij Dichter in een Café. Ff een lekker live optreden zien? Danny & The Dio’s pompen & rappen voluit hier in The 5th bij ons. Kijk ook even lekker terug naar onze liefstvijflivepopconcerten die we on demand plaatsten. Daarnaast maakten we de afgelopen tijd drienieuwekorte films. En topcomedian Chris van der Ende ging op bezoek bij onze Dario di Mango in de wekelijkse Die Mango Show.

O en vergeet niet: op Salto Amsterdam (op je gewone TV én via salto.nl) bieden we de Amsterdammers op zaterdagen om 00:00, 16:30 en 22:00 telkens een nieuw programma’s van een half uur aan én we draaien intussen maar liefst 40 ‘shorts’ (korte filmpjes van rond de 5 minuten) in de Salto-carrousel. Die zijn de hele dag te zien. Kijken dus! En je weet; we houden in de gaten wat jíj wilt.

Klik Plaatje

INHOUDSOPGAVE
1. Redactioneel

2. IBTV VROUW-MAN-SOLIDARITEIT: Sprookje of Doen?
3. IBTV De Verrijkers: VECHTEN VOOR WAARDE!
4. IBTV KIJKERS-TOP10 van Januari 2022! Wat vonden jullie deze maand het mooiste, het beste, het heftigste?
5. IBTV deze winter: Eenzaamheid in het Flevohuis en in het jongerenhonk.

2. IBTV TALKSHOW: VROUW-MAN-SOLIDARITEIT, Sprookje of Doen? The Voice, de kluis is open gegaan. De actualiteit is duidelijk: de verantwoordelijkheid van mannen om vrouwonvriendelijk gedrag onderling aan te kaarten én publiek stappen te zetten om te zorgen voor een inclusief klimaat voor vrouwen is nú nodig. We gooien de boel open op 8 maart (Internationale Vrouwendag Oost) in onze live talkshow op grond van concrete voorbeelden van vrouwen uit Amsterdam. Hoezo vrouw-man solidariteit? Geen blaming en shaming maar oplossen, hier en nu. Een mooie middag met een open maar ook pittig gesprek – voors, tegens, bekentenissen, oplossingen. Met toegepaste spoken word, muziek en filmpjes uit de straten van Oost.

KIJK HIER NAAR DE VROUWENDAGTALKSHOW VAN 2021!
Hoe pakken we dat aan, zo’n gevoelig onderwerp? Corona is ook zo’n thema. In onze eigen Studio De Waaier strijden ernst en emotie aan tafel altijd om voorrang. Kijk hier maar, we zetten de boel hier ook eerst op scherp en dan sturen we aan het eind aan op oplossingen. Want daar gaat het om. Laat dat maar aan Esther van der Voort over.

KIJK HIER NAAR DE HELE SHOW.

Foto credits Erna Leussink

3. IBTV De Verrijkers: Vechten voor Waarde!
Spannend: IBTV laat zien wat De Verrijkers dit jaar gaan Verrijken! Dat zijn namelijk bewonersinitiatieven, oftewel maatschappelijke initiatieven. Informele burgerkracht is onmisbaar geworden bij de bestrijding van sociale problemen in Amsterdam. Maar daarvoor beloond worden; ho maar! Dat vinden althans De Verrijkers. In deze talkshow op donderdag 3 februari pakken ze door. Praten als een omgevallen boekenkast? Conferenties met loze beloftes? Besluiteloosheid door corona? Dat moet anders! De Verrijkers gaan in gesprek directeuren van fondsen en Amsterdamse politieke kopstukken en pinnen ze vast op hun woorden. Verwacht dus oplossingen en vuurwerk van deze bewonersdenktank. 

WAAR GAAT DIT PRECIES OVER? Hier de teaser van de documentaire Vechten Voor Waarde die je voorafgaand aan de talkshow ziet op donderdag 3 februari, om 16.00 

  Teaser IBTV DOC Vechten voor Waarde

Still uit Vechten voor Waarde

4. Best Of IBTV YouTube Kijkers-Top10 JANUARI 2022

Klik plaatje
BEST OF IBTV JANUARI 2022Alle shows zijn te zien op YouTube en Facebook en op SALTO.

1. (10) CoronaTalks Feiten & Fabels Natuurlijk op 1 deze maand! Co2meters op tafel, een zelfverzekerd OMTteamlid, vertwijfelde bewoners uit Oost en een pittige host: topTV over een hyperactueel onderwerp!

Fotocredits, Erna Leussink

2. (-) Topcomedian Chris van der Ende bij Die Mango Show  Dario di Mango in een lange comedy-act met zijn gasten, vermomd als talkshow. Deze keer met Chris van der Ende!

3. (9)PartyBandNight #2 Dubbelconcert! Nog niet lang bij ons op Youtube en al steady in de Top 10: Lilian Day Jackson (ex-Spargo) en Olaf Keus met hun toppartyband met Rosa Kingleden en daarna The Mutitions met hun geweldige funky slide improv!

4. (-) IBTV’s Dichter in een Café. De Amsterdamse kroegen en de artiesten zijn de grote verliezers van de coronacrisis. Daarom hier in beeld: Café Daan & Daan en ’t Monumentje met mooie anekdotes en met elk een topdichter op bezoek.

5. (6) CoronaTalks Samen Verder bleef ook kijkers trekken in januari. Wat kunnen we wél doen in coronatijden in plaats van polariseren. Veel muziek ook met Van Piekeren, Agnes Geneva, Orville Breedveld en Jan Wouter Oostenrijk!

6. (7) Indische Buurt Festival Promoshow Zijn het de vrolijke gesprekken met initiatieven? Misschien de aanstekelijke host Sassy Smit? Nee het is het is natuurlijk de feestrock ’n roll van The Boogie Dogs! 

7. (4) IBTV Doc Eén tegen Eenzaamheid Eenzaamheid beroert de Amsterdammer. Veel mensen bezochten deze documentaire van Isi Odia met inbreng van Civic Amsterdam. En het zit veel dieper: IBTV houdt dit thema zeker vast.

8. (5) My Pride IBTV’s Talkshow Berbicara over inclusie op het gebied van alle mogelijke keuzes qua gender en seksualiteit maakte veel los. Een open gesprek in het kader van Pride Oost.

9 (1). Project STRONG IBTV’s Talkshow Berbicara over geweld tegen kinderen beroerde onze kijkers in januari ook veel.

10.(-) IBTV Concert: Danny & The Dio’s Pompen & Rappen uit Oost! Danny krijgt de zaal mee bij dit IBTV Concert en The 5th!

5. IBTV deze winter: Eenzaamheid in het Flevohuis én in het jongerenhonk.
Eenzaamheid is een maatschappelijk fenomeen. Ongelofelijk eigenlijk, in de meest dichtbevolkte wijk van Nederland, de Indische Buurt. Hoe kan dat? IBTV’s talkshow Berbicara gaat er op 18 februari diep op in.
Maar er is meer. Alarmerende berichten over het Flevohuis in dezelfde Indische Buurt. Covid sloeg er eerder hard toe en na twee keer laat het virus diepe sporen na. Eenzaamheid, zelfverwaarlozing, depressie: achter de voordeur is veel mis, zo bereikten ons de signalen. Wat is daar aan de hand? IBTV Doc werkt aan een film over de situatie met veel bewoners aan het woord en ook het lokale welzijn dat met kerst met pakketjes langs iedere deur ging in het pand en veel leed ontdekte.

Flevohuis

Maar niet alleen ouderen lijden onder corona. Jongeren vervelen zich te pletter, raken in depressie en zien geen uitweg meer. Ook dat lijkt onvoorstelbaar is een drukke stedelijke wijk. Ook dit is echter simpelweg waar. IBTV kaart dit aan en praat in de talkshow van 18 februari ook met jongeren en pedagogen over wat de (blijvende?) gevolgen zullen zijn.

Foto: Hollandse Hoogte/ANP

Verbindingsconcert
Ook in februari zenden we weer het Verbindingsconcert uit, al of niet met publiek. Stichting Muzieksleutel programmeert muzikanten die zich verbonden hebben aan de muziekwens van palliatieve patiënten van het A-UMC en het VU. Zij kijken ook live mee naar de uitzending.

   KLIK HIER VOOR HET VERBINDINGSCONCERT VAN VORIG JAAR!

*IBTV maakte in 2021 95 eigen talkshows, documentaires, concertuitzendingen, poëzieshows, korte filmpjes en reportages en publiceerde deze op YouTube, Salto Amsterdam en Facebook. Meer dan 100 verschillende Amsterdamse acts traden in coronatijden bij ons op en meer dan 150 bewoners waren te gast aan onze talkshowtafel. IBTV werkte daartoe samen met meer dan veertig sociaal maatschappelijke en culturele initiatieven uit Amsterdam Oost.

Meer weten? Meedoen? Jouw programma op IBTV? Mail naar Cultopia@XS4all.nl!Amsterdam. Wij blijven naar je toe komen vanuit het hart van deze volkswijk on the rise. Indische Buurt TeleVisie zendt uit vanuit de straten, hoeken en pleinen van Amsterdam Oost voor de hele stad. (Live) TV met optredens, interviews, reportages, talkshows en nieuws voor iedereen. Want Amsterdamse TV kan ook jouw feestje zijn!

Fotocredits, Roelien Benjamins
Siebe de Pigning Zegt: “Mannen komop nou, praat er over!'”

Wil je een uitzending bijwonen? Dat kan, coronaproof en op donatie. Check alle evenementen op Facebook bij @ibtvwijk en meld je daar aan, of mail je belangstelling naar cultopia@xs4all.nl! Enne… mail ons absoluut je film- of TV-ideeën, want jij doet mee! Of nog beter: kom gewoon langs in onze studio aan het Obiplein 115 voor een kop koffie en een goed gesprek over wat jij bij ons op de buis wilt brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s