No. 47, Special: Een Coöperatief Voorjaar!

Voor de volledige IBTVGids

1. Welkom bij IBTVGids nummer 47! – Redactioneel: ‘Altijd In De Buurt’

Community, Corporatie, Vereniging: wonen, energie, buurthuizen, groen – mooie zaken om je omheen te verzamelen. Vooral doen. Een belangrijk fenomeen is burgerkracht, zeker nu na de crisistijden met corona om onze samenleving weer op te bouwen. Daarom staat wat we samen kunnen doe centraal in deze IBTVGids special.

Een community kan je zien als het marktplein waar actieve bewoners, de gemeente, welzijn, corporaties, ondernemers en fondsen samen komen in de hoop om gemeenschappelijke waarden te vinden. Daar zijn de live events van Coöperatie 10 dit voorjaar een mooi voorbeeld van, klik hier om je aan te melden. IBTV maakte een interviewfilm met de projectgroepleden, die kan je hier zien.

Verder in deze Gids: alles over het voorjaars- feestprogramma van Cultopia en In De Geest Van Meester Thijsse.

Oh en vergeet niet: op Salto 1 (op je gewone TV én via Salto.nl) bieden we de Amsterdammers elke zaterdag om 00:00, 16:30 en 22:00 telkens een nieuw programma’s van een half uur aan. En we draaien intussen met maar liefst 50 ‘shorts’ (korte filmpjes van rond de 5 minuten) in de Salto-carrousel. Die zijn de hele dag en nacht te zien. Kijken dus.

IN DE VOLGENDE IBTVGIDS No. 48: alles over het Groene Film Festival op 22 juni en de live uitzending van het Indische Buurt Festival op 3 september 2022!

Lokaal is het verhaal, IBF 2021

INHOUDSOPGAVE
1. Redactioneel

2. IBTV / Cultopia: Live cultuur om de hoek!
3. In De Geest van Meester Thijsse
4. IBTV KIJKERS-TOP10: De Best Bekeken Shows!

Dichter Bij Ons

2. IBTV en Cultopia: samen weer genieten!
Cultopia op Vrijdag barst weer los! In Dé Theaterzaal van de Meevaart met fraai vernieuwe barruimte organiseren we dit voorjaar stomende muziekavonden, Jampot Jamsessies, een Buurt-pubquiz, een crowd karaoke (ism Meevaart), live comedy en cabaret, een heuse open Buurt BBQ met live bands en de Grote Cultopia SlotDisco! Deze vrijdag 20 mei trappen we af met Jampot Jamsessie

Kijk hier voor alle events:

 • Vrijdag 20 mei, Cultopia Jampot JamSessie. 20:00, Theaterzaal de Meevaart
 • Vrijdag 27 mei, Crowd Karaoke. 19:00, Theaterzaal de Meevaart
 • Zaterdag 28 mei, Cultopia Varia, Muziek, CabaretComedy & Art Performance. 20:15, Theaterzaal de Meevaart

Cultopia heft geen entree maar een donatie is heel welkom.
Kan je er niet bij zijn? IBTV filmt de optredens en zendt een deel ervan ook live streaming uit.

3. In De Geest Van Meester Thijsse
Klimaat, duurzaamheid en groen zijn een belangrijk thema voor IBTV. In maart maakten we al opnames van de Indische Buurt Road Show waar het plan voor een ‘Superblock’ in de wijk uit voort kwam. We blijven dit proces volgen.

De Vrienden van het Flevopark vroegen ons om een creatief idee te bedenken rond het Flevopark. In de in mei opgenomen fictiedocu ‘In De Geest Van Meester Thijsse’ keert Jac. P. Thijsse (bekend van de Verkade-albums) op mysterieuze wijze terug in het park en vanuit zijn blik de eigentijdse eigenaardigheden van het Flevopark van nu onder ogen krijgt. Amateurs en profs zorgden voor een sprankelend en zonnig resultaat geschikt voor jong en oud dat op woensdag 22 juni op het Groene Film Festival in het Flevopark in premiere gaat.

Scene ‘In de geest van Meester Thijsse

4. IBTV KIJKERSTOP10: De Best Bekeken CommunityShows!

BEST OF IBTVAlle shows zijn on demand te zien op

YouTube, Facebook en op SALTO.

 1. Schoonheid & Troost. Met The Jones! Bands en initiatieven, initiatieven en bands.
 2. Indische Buurt Festival Promoshow Zijn het de vrolijke gesprekken met initiatieven? Misschien de aanstekelijke host Sassy Smit? Of de feestrock ’n roll van The Boogie Dogs?
 3. UptempoNight Met Sheila’s Soul! Initiatieven aan het woord, afgewisseld met lekkere vlotte live popmuziek.
 4. De buurt komt thuis StoryTelling, performance, initiatieven en muziek: een volle avond met Los Poettes, Pit Hermans,Tour de Chant en nog veel meer!
 5. De Wijk Spreekt Shafia Ali, Wijkkunde en veel bekeken Spoken Wordoptredens van onder andere Aurora Guds, Eelco Couvreur Marijn Sterre Huijers en gitaarduo KRIS.
 6. Live Indische Buurt Festival 2021 Een superzonnige dag in september, 45 bewonersinitiatieven, 20 kunstenaars, 5 muziekacts en 750 bezoekers!
 7. Hoe Rijk is de Wijk 2 Het spraakmakende vervolg op het eerste deel. Nu met veel publieksinbreng! Is er al wat verbeterd sinds toen?
 8. IBTV Kickoff Show Met Leerorkest, Culturele Apotheek, Groene Buren, KrimpClub en 1,5 Meter BinnentuinSessies.
 9. Wat maakt de Indische Buurt zo bijzonder? Kenners aan het woord.
 10. Toen Nu Straks Show over verleden, heden en toekomst van bewonersinitiatieven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s