Visie en Missie

IBTV Visie & Missie

IBTV is een bewonersinitiatief. Een communityzender voor de stad Amsterdam die uitzendt vanuit Amsterdam Oost en die kiest voor de kernthema’s gemeenschapszin, inclusie, armoedebestrijding, duurzaamheid en podiumkunsten. We maken binnen die thema’s de meest urgente en recente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en zichtbaar en bieden getalenteerde Amsterdamse podiumkunstenaars een plek om op te treden. Dat doen we op onafhankelijke basis en samen met de Amsterdammers. Want het recht op het zenden en ontvangen van informatie is primair van ons, de bewoners.

Spannend
We maken dat wat hard nodig is om te vertellen ook graag spannend en toegankelijk. We baseren onze programma’s daarom op bekende televisieformats en kleden die lekker eigenwijs aan. We werken crossmediaal, zijn zowel on demand als lineair te zien en maken daarbij heel graag gebruik van wat Amsterdammers te vertellen hebben. Kom dus als gast naar onze talkshowtafel of als publiek naar onze uitzending en laat ons dus weten of we je kunnen helpen met het maken van je eigen show, film of filmpje!

VRIJHEID VAN INFORMATIE
IBTV gaat in 2022 verhuizen naar haar website. Draaien op eigen servers zonder afhankelijk te zijn van de ‘Big Tech 5’ – dat is ons ideaal. Tot die tijd komen we bij je via YouTube, Salto, Facebook en Instagram Reels.

Programma’s
IBTV maakte tot nu toe meer dan 100 eigen talkshows, documentaires, concertuitzendingen, poëzieshows, korte filmpjes en reportages en publiceerde deze op YouTube, Salto Amsterdam en Facebook. Daarnaast maakten onafhankelijke programmamakers circa 75 items voor ons. Meer dan 100 verschillende Amsterdamse acts traden bij ons op en vooral: meer dan 150 bewoners waren te gast aan onze talkshowtafel of speelden de hoofdrol in onze documentaires. IBTV werkte daartoe samen met meer dan vijftig sociaal maatschappelijke en culturele initiatieven uit Amsterdam.

Amsterdam! We houden van je en blijven naar je toe komen vanuit het hart van de stad. (Live) TV  met optredens, interviews, reportages, talkshows, documentaires en nieuws. IBTV zendt uit vanuit  straten, hoeken en pleinen met en naar iedereen. Want Amsterdamse TV is ook jouw feestje!

Meer weten? Meedoen? Jouw programma op IBTV? Mail naar Cultopia@XS4all.nl!

Foto Erna Leussink